13/3/13

Χωρίς φωτιά …

Χωρίς φωτιά …

by faros

... καπνός δεν βγαίνει !
Λέει, κατά λέξη, η γνωστή ελληνική λαϊκή παροιμία, που όμως βρίσκει ... εφαρμογή και στο εξωτερικό !
Κυρίως, στην ... Ιταλία !
Ακόμα πιο κυρίως ... Στο Βατικανό !

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το πόρταλ του 902 και θα με ... δικαιώσετε !

mahoni
Αποζημιώσεις περίπου 10.000.000 δολαρίων αναγκάστηκε να υποσχεθεί, για να κλείσουν τα στόματα θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες, Καρδινάλιος Ρότζερ Μαχόνι, πριν κλειστεί την Τρίτη στο Κονκλάβιο του Βατικανού για να συμμετάσχει στην εκλογή του νέου Πάπα.
Ο Καρδινάλιος Μαχόνι και ο παιδόφιλος πρώην ιερέας, Μάικλ Μπέικερ, συμφώνησαν να δώσουν 10.000.000 δολάρια ως αποζημιώσεις στο πλαίσιο τεσσάρων αγωγών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Ο Μαχόνι, που συνταξιοδοτήθηκε το 2011 ως επικεφαλής της μεγαλύτερης αρχιεπισκοπής των ΗΠΑ και αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Ρώμη, όπου συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής του νέου Πάπα, έχει κατηγορηθεί ότι βοήθησε τον παιδόφιλο πρώην ιερέα Μπέικερ να αποφύγει τις έρευνες της αστυνομίας, στέλνοντάς τον σε ένα εκκλησιαστικό κέντρο για «θεραπεία». Στη συνέχεια, τον επανατοποθέτησε στην Αρχιεπισκοπή του Λος Άντζελες, ενώ γνώριζε ότι επιδιδόταν στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, τις οποίες και επανέλαβε.
Σαν όρος προκειμένου να ολοκληρωθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, τέθηκε ότι καμία από τις πλευρές δεν θα αναγκαζόταν να ομολογήσει για τα αδικήματα, δήλωσε ο δικηγόρος ενός εκ των εναγόντων στην υπόθεση, Βινς Φιλάντι. Ωστόσο, σημείωσε ότι ο συμβιβασμός, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη αρχείων της εκκλησίας που τεκμηριώνουν το ρόλο του Μαχόνι και άλλων στη συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τον ιερέα, αποτελεί την «πιο ξεκάθαρη παραδοχή της ενοχής που θα μπορούσαμε να περιμένουμε από την Αρχιεπισκοπή».
Τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στην αμερικανική Καθολική Εκκλησία την τελευταία 20ετία έχουν καταστρέψει ή προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στη ζωή χιλιάδων παιδιών και νεαρών, αναγκάζοντας την διεφθαρμένη ανώτερη κλίμακα της ιεραρχίας να καταβάλει δισεκατομμύρια δολάρια σε εξωδικαστικούς διακανονισμούς.
Μόνο το 2007, η Αρχιεπισκοπή του Λος Άντζελες, με «ποίμνιο» περίπου 4.000.000 πιστούς, κατέληξε να πληρώσει 660.000.000 δολάρια για διακανονισμούς σε πάνω από 500 ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, καταγράφοντας στα χρονικά τη μεγαλύτερη συμφωνία αυτού του είδους που πραγματοποιήθηκε ποτέ στις ΗΠΑ. Ο Μαχόνι εκείνη την περίοδο είχε χαρακτηρίσει την κακοποίηση των παιδιών ως «απεχθή αμαρτία και εγκληματική πράξη», αλλά προστάτευε επανειλημμένα τους δράστες της κακοποίησης χιλιάδων παιδιών.
Σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη, βρίσκεται η διαδικασία για την εκλογή του νέου Πάπα. Νωρίτερα οι 115 καρδινάλιοι παρακολούθησαν την πρωινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Κονκλαβίου και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Καπέλα Σιξτίνα για να συμμετάσχουν σε δύο ψηφοφορίες το πρωί και σε άλλες δύο το απόγευμα.
Για να επιλεγεί ο νέος Πάπας πρέπει να πάρει τις ψήφους των δύο τρίτων των Καρδιναλίων, δηλαδή 77 ψήφους, με τη χθεσινή, πρώτη ψηφοφορία να μη βγάζει αποτέλεσμα.