16/3/13

Επέλαση των επιχειρήσεων στα δημόσια σχολεία

Επέλαση των επιχειρήσεων στα δημόσια σχολεία


Mε  καταιγιστικούς ρυθμούς  συνεχίζεται η επέλαση των επιχειρήσεων στα σχολεία.
Σε πολλά σχολεία της Αργολίδας η πολυεθνική Dole ανέλαβε να επιμορφώσει τα παιδιά  σχετικά με την αξία κατανάλωσης φρούτων, διαφημίζοντας δωρεάν το..προϊόν της. Το Π.Α.ΜΕ εκπαιδευτικών Αργολίδας κατάγγειλε το γεγονός τονίζοντας ότι: "Είναι φανερό ότι την πολυεθνική DOLE, όπως και όλες τις πολυεθνικές, δεν τις «έπιασε ο πόνος» για τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία. Φροντίζουν να παρεμβαίνουν στα σχολεία, ώστε να κατευθύνουν τη συνείδηση των μελλοντικών καταναλωτών και εργαζομένων, δηλ. των παιδιών" .  Στη συνέχεια κάλεσαν τους εκαπιδευτικούς να σταθούν ύψος του λειτουργήματος τους  επισημαίνοντας πως ...
ΟΣΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ»
 Στη συνέχεια η  «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Θεσσαλονίκης. καταγγέλει την πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αποδέχεται και στηρίζει τις χορηγίες πολυεθνικών για την κάλυψη αναγκών των σχολείων. Ειδικότερα σε ανακοίνωση της τονίζει αναμεσα στα άλλα..."Η αφοσίωση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην υπόθεση της ενίσχυσης της κερδοφορίας μεγάλων - και πολύ μεγάλων - κεφαλαιούχων είναι δεδομένη και μάλλον δεν προκάλεσε σε κανέναν έκπληξη η πρόσφατη αποδοχή της "χορηγίας" από το "Open Society Foundations" (Ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος), "έως 90 τόνων πετρελαίου" για τις ανάγκες σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών και ιδρυμάτων που θερμαίνονται με πετρέλαιο. 
Στην Καστοριά η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την εισβολή των εταιρειών «ΕΚΟ ΑΒΕΕ» και «Cyta» στα σχολεία, με τη βοήθεια των δημοτικών αρχών.
Είναι ολοφάνερο πως το δημόσιο σχολέιο αποδομείται με ταχύτατους ρυθμούς με ευθύνη όχι μόνο της κυβέρνησης, αφού οι μόνοι που αντιδρούν πραγματικά είναι οι εκπαιδευτικοί του Π.Α.ΜΕ.