8/3/13

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Κάθε γυναίκα θα πρέπει να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα της και την θηλυκότητα της, να ξεχάσει τα πρότυπα και να ψάξει τον ερωτισμό που κρύβει στην ψυχή της. Όση δύναμη και αν κρύβει μια γυναίκα πάντα επηρεάζεται εύκολα και αφήνει στην ανασφάλεια πιο συχνά την πόρτα ανοιχτή. Λάθος. Η κάθε γυναίκα κρύβει μια ομορφιά στην ψυχή της, αυτή και πρέπει να δείχνει, γι αυτήν πρέπει να αγαπηθεί.
Περνά πολλά η γυναίκα καθημερινά, στον εργασιακό χώρο, στην οικογενειακή στέγη, μέσα από την βία της οποίας συχνά γίνεται θύμα. Φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης, σωματικής βίας, ψυχολογικής καταπίεσης, συχνά. Πολλές οργανώσεις έχουν δημιουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και εδώ στην Ελλάδα για να προστατεύσουν τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους. Φαινόμενα που ελπίζω να μην συναντώνται συχνά. Το εύχομαι και το ελπίζω ειλικρινά. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση άλλωστε.
Για πολλούς αιώνες, η γυναίκα θεωρούνταν το αδύναμο φύλο. Κατά την γνώμη μου πάντα ήταν το πιο δυνατό και το πιο τυχερό. Δυνατό γιατί έχει μάθει να ανταπεξέρχεται απέναντι στα συναισθήματα και να αγκαλιάζει την ευαισθησία της και τυχερό γιατί επιλέχθηκε να βιώνει το θαύμα της ζωής. Δεν θα σταθώ σε αυτήν την ανούσια κατά την γνώμη μου σύγκριση με το ανδρικό φύλο. Όλοι είναι εξίσου σημαντικοί και έχουν το δικό τους μερίδιο στις δραστηριότητες της ζωής.
Αν σήμερα θέλετε να πείτε ένα “ευχαριστώ” στην μητέρα σας, ένα “σ’αγαπώ” στην αδερφή σας, “ένα είσαι πολύ όμορφη” στην κοπέλα σας ή ένα “πόσο χαίρομαι που είσαι φίλη μου” στην φίλη σας κάντε το. Πείτε τους ένα χρόνια πολλά από την καρδιά σας.
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.