23/4/13

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ !!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Θεσσαλονίκη: Το Εργατικό Κέντρο απέρριψε πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία την 1η Μάη
Την απόρριψη της πρότασης του ΠΑΜΕ να κηρυχθεί Πανθεσσαλονίκια απεργία για την 1η Μάη από την συνασπισμένη πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), με σκοπό να προσθέσουν το «ειδικό βάρος» του ΕΚΘ σε μια Πρωτομαγιάτικη απεργία που αντιμετωπίζει την εργοδοτική τρομοκρατία και τη κρατική καταστολή μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «μεταφέρει» την Πρωτομαγιά, μετά το Πάσχα, καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013 :
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης την απαράδεκτη στάση της συνασπισμένης πλειοψηφίας της διοίκησης της Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) που στη συνεδρίασή της τη Δευτέρα αποφάσισε :
Να απορρίψει την πρόταση του ΠΑΜΕ να προκηρύξει το ΕΚΘ Πανθεσσαλονίκια απεργία για την 1η Μάη, (όπως κάνουν άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Α’ βάθμια σωματεία) με σκοπό να προσθέσουν το "ειδικό βάρος" του ΕΚΘ σε μια Πρωτομαγιάτικη απεργία που αντιμετωπίζει την εργοδοτική τρομοκρατία και τη κρατική καταστολή μετά την απόφαση της κυβέρνησης να "μεταφέρει" την Πρωτομαγιά, μετά το Πάσχα.
Δεν είναι της αρμοδιότητας του ΠΑΜΕ ο χώρος της "συγκέντρωσης" αυτών των παρατάξεων, αλλά δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το ότι επέλεξαν να μεταφέρουν τη συγκέντρωση από τη πλατεία Αριστοτέλους μπροστά στο Εργατικό Κέντρο με την αιτιολογία "να μην ενοχληθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς που θα είναι ανοικτή" εκείνη την ημέρα ! ΠΛΗΡΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗ με την κυβερνητική απόφαση για εκφυλισμό της μέρας της Εργατικής τάξης και παρεμπόδιση του γιορτασμού της από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.
Οι δυνάμεις αυτές, μαζί με την εργοδοσία, υπονομεύουν τη πρωτομαγιάτικη απεργία.
Οι τρεις συνασπισμένες παρατάξεις υποστήριξαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με μείωση μισθών, εφαρμόζοντας οι ίδιες τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς.
Οι τρεις συνασπισμένες παρατάξεις αρνήθηκαν να καταδικάσουν την επίθεση χρυσαυγιτών ενάντια σε στελέχη του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου που παρενέβησαν για να καταγγείλουν τη νοθεία στις αρχαιρεσίες του σωματείου προπονητών, την οποία καθοδηγούσε προσωπικά ο πρόεδρος του ΕΚΘ, και δύο στελέχη της ΠΑΣΚΕ "πιάστηκαν στα πράσα" έτοιμα να ψηφίσουν χωρίς καν να είναι μέλη του εν λόγω σωματείου.
"Μνημονιακές" και "αντιμνημονιακές" δυνάμεις σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της εργοδοσίας. Η μόνη διαφορά τους είναι το ποια κυβέρνηση (τρικομματική ή της "κυβερνώσας αριστεράς" του ΣΥΡΙΖΑ) θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική, θα συνεχίσει τον σφαγιασμό των εργαζόμενων. Κοινός τόπος τους, το αντι – ΠΑΜΕ παραλήρημα.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει αυτά τα εργοδοτικά "βαρίδια" μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα.
Να δώσει μαζικό, μαχητικό, ταξικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 1η Μάη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου».