24/5/13

23-05-2013 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με ένα μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο, χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, νέοι της μόρφωσης και της δουλειάς, συγκροτημένα πίσω από τα πανό των σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, διαδήλωσαν την απόφασή τους να δουλέψουν ακούραστα ώστε να οργανωθεί παντού η μάχη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Άγαλμα Βενιζέλου, χαιρέτισαν ο Γιάννης Φραγγίδης, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΕΠ και ο Ηλίας Μαυρίδης από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Ηλιού από τη Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ.
Συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι από μια σειρά χώρους δουλειάς που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας στις συλλογικές συμβάσεις. Εργάτριες του «ΦΩΚΑ» που χθες απεργούσαν για τα δεδουλευμένα τους, του «Μαρινόπουλου», του «Αρβανιτίδη», από επιχειρήσεις του επισιτισμού, ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργάτες εργοστασίων, από τον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών και μια σειρά άλλους χώρους και κλάδους δουλειάς.
Με τα πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματά τους για τα κέρδη των μονοπωλίων και σάλπισαν πανστρατιά στο δρόμο της ταξικής σύγκρουσης, το μόνο που μπορεί να οδηγήσει σε απαλλαγή από τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, της υφαρπαγής του πλούτου που παράγουν.
Με την πορεία που πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κάλεσαν σε ξεσηκωμό το λαό. Για να σταματήσει την καταστροφή, να μην επιτρέψει κανείς να δουλεύει χωρίς σύμβαση, να αποτρέψει τις ατομικές συμβάσεις και να παλέψει για να αποκατασταθούν οι μισθοί, να υπερασπιστεί τις ΣΣΕ, βασικό όπλο προστασίας των εργατών από την επιθετικότητα του κεφαλαίου.