20/5/13

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ, 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΣΕΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, Πέμπτη 23 Μάη, 7 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, δηλώνοντας ότι "είναι νόμιμα και εύλογα τα επιχειρήματα των εργοδοτών για την άρνησή τους για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας", αθώωσε τους εργοδότες, κρύβοντας ότι τρόικα και κυβέρνηση είναι η φωνή τους.
Υπέγραψε μια κατάπτυστη συμφωνία με τους εργοδότες (εκτός Συνδέσμου Βιομηχάνων) χωρίς να λέει κουβέντα για τον κατώτερο μισθό και μεροκάματο, αποδεχόμενη πλήρως τη σφαγή τους.
Αυτή η πλειοψηφία έχει παραιτηθεί από κάθε αγώνα. Είναι στην αντίπερα όχθη. Προσαρμόζεται πλήρως στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και τους νόμους της κυβέρνησης.
Όλες οι παρατάξεις που την αποτελούν – εκτός από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ – υπογράφουν μειώσεις μισθών σε κλάδους και επιχειρήσεις.
Καμιά υποχώρηση στους μισθούς δεν εξασφάλισε τις θέσεις εργασίας.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι Ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, τα σωματεία, οι εκατοντάδες συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν όλα τα συνδικάτα και τους εργαζομένους σε ενιαίο αγώνα, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες.
Πληρώνουμε ακριβά την κρίση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα απαιτούν νέες θυσίες για την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.
Η ανάπτυξη που ονειρεύονται στηρίζεται στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων, στην εξαθλίωση του λαού. Το σχέδιο για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, τα προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι το καύσιμο για να αυξήσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τα κέρδη τους.
Απαιτούν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δηλαδή να καθορίζεται με νόμο το κατώτερο μεροκάματο και ο κατώτερος μισθός, ανάλογα με τις αξιώσεις των εργοδοτών.
Ζητούν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, να αντικατασταθούν με τις επιχειρησιακές και τις ατομικές συμβάσεις. Να χάσουν οι εργαζόμενοι την προστασία της κλαδικής σύμβασης, να είναι έρμαια στις διαθέσεις της μεγαλοεργοδοσίας. Να απαλλαγούν οι εργοδότες από την πίεση της οργανωμένης πάλης και τη δράση των σωματείων, αφού θα μπορούν να διαπραγματεύονται απευθείας και ατομικά με τον εργαζόμενο, με όριο το κατώτερο μεροκάματο που νομοθετικά ορίζει η κυβέρνηση.
Με πρόσχημα την ανεργία, ζητούν τη σφαγή στο μεροκάματο, προσβλέποντας στις νέες βάρδιες των εργαζομένων, τις οποίες θέλουν κακοπληρωμένες χωρίς κανένα δικαίωμα.
Για να αντιμετωπίσουν την ανεργία προτείνουν προγράμματα με ακόμα χαμηλότερο μεροκάματο και μισθούς, με 19,60 ευρώ ημερησίως και όχι μισθό μεγαλύτερο από 490 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,10 ευρώ ημερησίως και όχι μισθό πάνω από 427 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.
Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ!
Η στάση των βιομηχάνων είναι προκλητική. Με τον αέρα σύγχρονου τυράννου, προκαλούν δηλώνοντας ότι "δεν απασχολεί τους εργαζόμενους το ύψος του μισθού, αλλά το αν θα έχουν δουλειά". Απαιτούν να ζούμε με ψίχουλα των 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες μας έχουν ανάγκη τη μέρα, χωρίς σταθερή - μόνιμη εργασία και κανένα δικαίωμα, σύγχρονους "άθλιους" που αναζητούν διέξοδο στα προγράμματα ΟΑΕΔ.
Αν δεν τους σταματήσουμε, η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα!
Ο εργαζόμενος λαός να δώσει την απάντησή του.
Η μείωση της απαιτητικότητας, η αναμονή και η ανάθεση των ελπίδων μας σε μια άλλη κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την ίδια πολιτική, είναι παγίδα. Θα είναι μια από τα ίδια.
Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικών Συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
ΤΩΡΑ να οργανώσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, να κλιμακώσουμε τον αγώνα για ικανοποιητικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας, δίνοντας απάντηση στη συμφωνία – ντροπή ΓΣΕΕ και εργοδοτών.
Κανείς να μη μείνει μόνος του.
Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!
Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ. Οργάνωση στα σωματεία μας.
Καλούμε την εργατική τάξη να μην εγκαταλείψει τα δικαιώματά της. Να μην παραιτηθεί από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάρει τη ζωή της, το μέλλον της στα χέρια της για να μη ζήσει σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς.
Να δυναμώσει την οργάνωσή της σε κάθε τόπο δουλειάς. Να αλλάξει τους συσχετισμούς. Να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη στρατηγική του στο συνδικαλιστικό κίνημα και όλους όσοι κλαψουρίζουν περί ενότητας και την ίδια στιγμή σκύβουν το κεφάλι μπροστά στα αφεντικά. Να χτίσει την ενότητά της σε στέρεες βάσεις με στόχο να αλλάξει την πορεία των εξελίξεων μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τέτοια ενότητα έχουμε ανάγκη. Ταξική!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ, 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».