27/5/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



                                                     

                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Άλλος ένας χώρος αποχαρακτηρίζεται, άλλος ένας χώρος, που προορίζονταν για να χτιστεί σχολείο, χάνεται!
Πρόκειται για το οικόπεδο επί των οδών Χαλδίας, Κιουπτσίδου και Καρολίδου στο κέντρο της Καλαμαριάς που είναι χαρακτηρισμένο για εκπαίδευση και στη νέα πρόταση του Γ.Π.Σ..
Η διοίκηση του Δήμου, επιλέγοντας την τακτική του «δόγματος σοκ», σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγείται και από έναν αποχαρακτηρισμό οικοπέδου. Προηγήθηκε το οικόπεδο επί της οδού Μουρουζηδών, τώρα το οικόπεδο επί της Χαλδίας, την επόμενη εβδομάδα ποιος ξέρει ποιο έχει σειρά!
Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση της παράταξης που διοικεί τον Δήμο μας, πάνω από 30 χρόνια, είναι τεράστιες. Χάνονται χαρακτηρισμένοι χώροι για σχολεία, για πράσινο, για αθλητισμό. Τα ερωτήματα που προκύπτουν προς τον Δήμαρχο Καλαμαριάς και την παράταξή του είναι πολλά και αμείλικτα:
·         Πόσα χαρακτηρισμένα οικόπεδα κινδυνεύουν ακόμα με άρση απαλλοτρίωσης και αποχαρακτηρισμό;
·         Γιατί, ενώ οι υποθέσεις αυτές διαρκούν χρόνια, τις χειρίζονται χωρίς να ενημερώνουν τους κατοίκους και ανακοινώνουν τους αποχαρακτηρισμούς τελευταία στιγμή στο παρά πέντε;
·         Γιατί ποτέ ως τώρα δεν ζήτησαν τη συμμετοχή του λαού στην αγωνιστική διεκδίκηση αυτών των χώρων δίνοντας στον αγώνα αυτό δημοσιότητα και μαζικότητα;
·         Γιατί με τις πολιτικές τους επιλογές συνέβαλαν στο να μην διεκδικηθούν από το κράτος περισσότερα κονδύλια για αυτό τον σκοπό;
·         Γιατί δεν ενεργοποίησαν και δεν εφάρμοσαν την Τράπεζα Γης;
·         Γιατί τώρα, μέσα στη περίοδο της οικονομικής κρίσης, επιλέγουν με αυτό τον τρόπο να εφαρμόσουν «τσουνάμι» αποχαρακτηρισμών;

Τελικά, αυτή είναι η ψευδεπίγραφη πολιτική που ευαγγελίζεται η Διοίκηση του Δήμου για μια Καλαμαριά ως «προνομιακό τόπο κατοικίας».  Στην πραγματικότητα αυτό που εφαρμόζουν είναι η Καλαμαριά «παράδεισος» για τους προνομιούχους και «κόλαση» για τις φτωχιές λαϊκές οικογένειες. 

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς” καλεί τον λαό της Καλαμαριάς σε αγωνιστική εγρήγορση.
Οι χαρακτηρισμένοι χώροι μπορούν και πρέπει να σωθούν μόνο μέσα από την αγωνιστική παρέμβαση και διεκδίκηση του λαού της Καλαμαριάς.  Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το μέλλον και την αξιοπρέπεια από εμάς και τα παιδιά μας αν δεν τους το επιτρέψουμε.

Καλούμε, έστω και τώρα,  τη διοίκηση του Δήμου να ενημερώσει, να διεκδικήσει, να μην αφήσει να χαθεί  ούτε ένας χαρακτηρισμένος χώρος από την  Καλαμαριά.  Πριν να είναι πολύ αργά.
           
                                                                                      Καλαμαριά 27 Μαίου 2013