17/5/13

Νεα σελίδα -Μικρό σχόλιο για την ομιλία του Δ.Κουτσούμπα


Νέα σελίδα για το ΚΚΕ μετά τις αποφάσεις του 19ου συνέδριου και την εκλογή νέας ηγεσίας.
Χθές το είδαμε και στο δρόμο, στην πρώτη συγκέντρωση με ομιλητή το νέο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα.
Φυσικά κανένας από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ δεν ξεχνάει ούτε βγάζει από την καρδιά του την Αλ.Παπαρήγα και τη μεγάλη προσφορά της στην ανασυγκρότηση του ΚΚΕ από το 1991 και μετά, βρισκόμαστε όμως ήδη στη νέα σελίδα που άνοιξε, και σ'αυτήν πλέον συγκεντρωνόμαστε.

Η χθεσινή ομιλία του Δ.Κουτσούμπα είχε ενα τόνο ενθουσιασμού που έχουν ανάγκη όλοι όσοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν σκληρά για την ανατροπή  της σκληρής πραγματικότητας που ζούμε.
Ο νέος γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ συνομίλησε με το λαό στη διάρκεια της ομιλίας του πράγμα που έδειξε και μ' αυτό τον τρόπο, ότι έχουν δίκιο όσοι λένε ότι είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να ακούει, κι αυτό είναι κάτι που επίσης έχουμε ανάγκη. (Πολλές φορές ακόμη και  γνώμες κι απόψεις με κενά και ατέλειες μπορεί να είναι χρήσιμες)
Ο λόγος του τέλος είναι καθαρός, σαφής, οξύς πολιτικά, και έχει το χάρισμα ότι μπορεί να εξηγήσει και να διευκρινίσει δύσκολες λεπτομέρειες με απλούς τρόπους χωρίς πολλά λόγια.
Πιστεύω ότι η παρουσία του θα βοηθήσει πολύ στην κατανόηση της γραμμής του ΚΚΕ  τη στιγμή που όλες οι εκτός ΚΚΕ φωνές γύρω, που είναι πολλές και επομένως κάνουν θόρυβο,  θα κάνουν ό,τι μπορούν για να θολώσουν την εικόνα και το λόγο των κομμουνιστών.
Άρεσε και σε μας αλλά και σε όλους όσους το παρατήρησαν, το ότι  ο Δ.Κουτσούμπας φώναζε τα συνθήματα μαζί με τους συγκεντρωμένους μόλις ανέβηκε στο βήμα.

Παρά το ότι το ΚΚΕ δεν εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο τα άλλα κόμματα, από το ΓΓ της ΚΕ, πολλοί είχαν μια αγωνία να δουν και να ακούσουν την πρώτη του ομιλία. Από ό,τι είδαμε όλοι έφυγαν  πιο χαρούμενοι, πιο αισιόδοξοι και με πίστη ότι παρά τις δυσκολίες θα τα καταφέρουμε.

Πρώτο δείγμα γραφής λοιπόν θετικό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ