15/5/13

Εκδηλώσεις Επιτροπής Ειρήνης

Εκδηλώσεις Επιτροπής Ειρήνης

 






Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το αστικό κράτος και τους φασιστικούς, παρακρατικούς μηχανισμούς του παρουσιάσθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.   Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν στο επίκεντρο τους βομβαρδισμούς στη Συρία και γενικά τις έκρυθμες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής που εγκυμονούν κίνδυνο γενικευμένου πολέμου.
Για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων μίλησε ο Νίκος Ζώκας, γραμματέας της ΕΔΥΕΘ. Τοποθετήθηκαν επίσης ο Θ. Κυριακίδης από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, η Σοφία Χατζηαστερίου εκ μέρους των Συλλόγων Γυναικών μελών της ΟΓΕ και η Μαριλένα Σαϊτά εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ.
Οι εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν είναι:
Τρίτη 21 Μάη, στις 7 μ.μ., αντιπολεμική συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο που βρίσκεται στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού και πορεία προς το κέντρο της πόλης. Συγκέντρωση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, ενάντια στις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ και τις απειλές κατά του Ιράν, ενάντια στην απειλή γενικευμένης στρατιωτικής σύρραξης σ' ολόκληρη την περιοχή.
Τετάρτη 22 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ο Λαϊκός Δρόμος, σε συνεργασία με το ΜΑΣ και με τη συμμετοχή της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΙΘΑΚΗ». Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και θα τρέξουν μέχρι το μνημείο του Λαμπράκη. Εκεί θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.
Κυριακή 26 Μάη, στις 9.30 π.μ., από το Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά θα ξεκινήσει η πορεία ειρήνης που με ενδιάμεση στάση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Τετάρτη 29 Μάη, καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη θυσία του Νίκου Νικηφορίδη και όλων των λαϊκών αγωνιστών που θυσιάστηκαν στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις. Εκδήλωση αφιερωμένη στους λαϊκούς αγώνες του χθες και του σήμερα, μέσα από το ποιητικό έργο του Τάσου Λειβαδίτη. Θα συμμετάσχουν ηθοποιοί της πόλης και μουσικό σχήμα με τον Κώστα Πρατσινάκη.

Τσαμπάζη Ανίτα