27/6/13

«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.» 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 29 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»
                  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32, Τ.Κ. 54637  ΤΗΛ. 2310 268673

             Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
     Το Δ.Σ του Σωματείου μας μετά τη μεγάλη  και πετυχημένη  απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου, με πρωτόγνωρη συμμετοχή των συναδέλφων, αποφάσισε να  κλιμακώσει τις ενέργειες για περαιτέρω αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
    Πήραμε αυτή την απόφαση, αφού πρώτα ακούσαμε τις προτάσεις σας για συνέχιση των απεργιακών  μας κινητοποιήσεων, εφόσον ο εργοδότης  μας  αδιάλλακτος και ανυποχώρητος προστατεύει τα συμφέροντα του και δεν συγκινείται για την οικονομική εξαθλίωση στην οποία μας οδηγεί. Τώρα πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, που θα προσπαθήσει να φέρει στα χέρια μας τις διατακτικές με τις οποίες σκέφτεται να μας πληρώνει. ΑΠΑΝΤΑΜΕ : δεν συναινούμε στην εξαθλίωση μας. 
         « Δ.Ε.Η,  Ο.Τ.Ε Τράπεζες δε δέχονται διατακτικές. Τα χρήματα ζητάνε χωρίς αναβολές»
            Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Ο εργοδότης μας εκμεταλλεύτηκε και θα εκμεταλλευτεί  και στο μέλλον όλα τα μνημονιακά μέτρα που πάρθηκαν και εφαρμόστηκαν  από την τρικομματική κυβέρνηση. Θα είναι από τους πρώτους εργοδότες που θα λειτουργήσει τα καταστήματα τις Κυριακές, με τη νομοθετική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου στο εμπόριο. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει το δρόμο για την 7ήμερη , εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους. Η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 29 Ιουνίου 2013
και στη συγκέντρωση την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013
στην  Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής και ώρα 10π.μ.
     για :
·        Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων
·        Ανάκληση των απολύσεων
·        Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας
·        Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο
·        Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων
·        Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης για το εμπόριο στα 918€ μεικτά για όλους και όλες ανεξάρτητα από την ηλικία ς βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης
Παίρνουμε μαζικά μέρος στην  ΑΠΕΡΓΙΑ. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν υποχωρούμε στα εργασιακά μας δικαιώματα, δε συναινούμε στην εξαθλίωση μας για να σωθούν τα κέρδη τους.

                                                                             Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ