26/6/13

Δίωξη συνδικαλιστή στο Δήμο Πάτρας: Στόχος τους οι συνδικαλιστές και όποιος αγωνίζεται.

 

Δίωξη συνδικαλιστή στο Δήμο Πάτρας: Στόχος τους οι συνδικαλιστές και όποιος αγωνίζεται.
 

by γερανος
 

συνδικατο ΟΤΑ ΑΧΑΙΑΣΚαταγγελία από το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Αχαίας για την δίωξη συνδικαλιστή γιατί είχε το "θράσος" να είναι παρών σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πατρέων, για να μην απολυθούν συνάδελφοί του.

Αυτή είναι η επιδίωξη των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας και  τις εφαρμόζουν κατά γράμμα οι "δημοτικοί άρχοντες" και βέβαια τα πολιτικά υπόλοιπα τους, οι "συνδικαλιστές" της ΠΑΣΚΕ, αλλά και της ΣΕΑΜ (Συνδικαλιστικο Εργατικο Αντιιμπεριαλιστικο Μετωπο και μην ρωτήσετε που ανήκουν !!!!) που έχουν τη διοίκηση του σωματείου, στηρίζουν τον ..."δημοτικό άρχοντα", βεβαίως - βεβαίως και μην σκεφτήτε τίποτα κακό, για την δημοτική αρχή που στηρίχτηκε από τον "επαναστατημένο" ΣΥΡΙΖΑ και την μέχρι χθές "κυβερνώσα αριστερά" της ΔΗΜΑΡ.

Μίλησε κανείς για τον τρόπο που θα κυβερνήσει η "αριστερά" στην Ελλάδα;

Λέτε να ισχύει ακόμα η πρόσκληση του Αλέξη στο ΚΚΕ για την κυβέρνηση της "αριστεράς" και την ...ευκαιρία που χάθηκε, μετά τις εκλογές του 2012;

Επιμένεις να θεωρείς ψηφοφόρε τους, ότι υπήρχε λύση με την "πρόταση τυρί" που σου πέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον ψήφισες πέρσι;

Δείτε την ανακοίνωση - καταγγελία του Συνδικάτου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων ΔΗΜΑΡ- ΣΥΡΙΖΑ τρέχει να εφαρμόσει το αυταρχικό Πειθαρχικό Δίκαιο και παραπέμπει τον συνδικαλιστή ταμία του Συλλόγου υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων με την απειλή της απόλυσης επειδή την περίοδο των κινητοποιήσεων στους Δήμους όλης της χώρας παραβρέθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Πάτρας προκειμένου να αποτραπούν οι απολύσεις εργαζομένων και οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου.

Η πολιτική που εφαρμόζει η δημοτική αρχή έχει την ίδια κατεύθυνση με αυτήν της τρικομματικής κυβέρνησης, της Τρόικας και της Ε.Ε. Εκτός των μέτρων οδοστρωτήρα για τους εργαζόμενους και το λαό θέλει να τσακίσει κάθε αντίσταση από την πλευρά των εργαζομένων και να κυριαρχήσει το «νόμος και τάξη». Θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι και να τους εξαναγκάσουν να παραιτηθούν από κάθε διεκδίκηση και υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Παίρνουν μέτρα, ψηφίζουν νόμους που στην κυριολεξία τσακίζουν μισθούς και λαϊκά δικαιώματα. Σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό, για να ενισχύσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, για να διαμορφώσουν ένα αστικό κράτος πιο αντιλαϊκό, πιο συγκεντρωτικό, πιο αυταρχικό, πιο υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΣΕΑΜ και οι διοικήσεις των σωματείων που συμπορεύονται με την ηγετική ομάδα της ΠΟΕ- ΟΤΑ έχουν ευθύνες. Αντί να μιλήσουν στους εργαζόμενους για το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, όπως αυτή ξεδιπλώνεται με τις ιδιωτικοποιήσεις, τους νέους πετσοκομμένους οργανισμούς και την αξιολόγηση, την υποχρηματοδότηση των δήμων και τη νέα φοροληστρική επιδρομή στα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα εγκλωβίζει σπέρνει συγχύσεις και αυταπάτες στους εργαζόμενους αφού δημιουργούν κοινό μέτωπο με τους Δημάρχους με κάθε ευκαιρία και υποστηρίζουν την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου «Καλλικράτης». Ο αυταρχισμός είναι συνέχεια και μέσο για να περάσει η αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ένα μαζικό καλά οργανωμένο ταξικό κίνημα που θα βάζει στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας του κεφαλαίου.

Το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο είναι ένα αντιδραστικό μόρφωμα που τσουβαλιάζει πίσω από την λέξη επίορκος όλους τους πειθαρχικά διωκόμενους, ανεξάρτητα αν κάποιος έχει κλέψει ή καταχραστεί ή διώκεται για τη συνδικαλιστική ή για την πολιτική του δράση. Και έχει μοναδικό στόχο να μη βρεθεί κανείς να σηκώσει κεφάλι στην αντιλαϊκή επιδρομή και το πογκρόμ των απολύσεων που έχουμε μπροστά μας.

Ζητάμε τώρα να σταματήσει η δημοτική αρχή την δίωξη του συναδέλφου

Όχι στην δίωξη της πολιτικής - συνδικαλιστικής δράσης και στην τρομοκρατία των εργαζομένων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ