13/6/13

Να βγούμε στους δρόμους, πριν μας πετάξουν στο δρόμο

laiki sispirosi

by faros


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚ. & ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το δρόμο για λουκέτα - εξπρές σε πρώην ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημοσίου άνοιξε διάπλατα χτες η κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου (ΠΝΠ) που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό που εποπτεύει έναν Οργανισμό να τον κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύει το προσωπικό και να εκποιεί την περιουσία του.

Η ΠΝΠ εφαρμόστηκε άμεσα στην ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Στην ίδια λίστα εντάσσονται δεκάδες ακόμα Οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου, με χιλιάδες εργαζόμενους.

Καταδικάζουμε την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οδήγησε στην ανεργία 2.500 εργαζόμενους στην ΕΡΤ, και πολλές άλλες χιλιάδες εργαζόμενων στις σε πρώην ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημοσίου.

Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει πως συγκυβέρνηση και τρόικα έχουν βάλει σαν βασικό στόχο τη διάλυση δεκάδων κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, την απόλυση του προσωπικού και την παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε, είναι η κινητοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων και απολυμένων, με την οργάνωση συντονισμένων και καλά προετοιμασμένων αγώνων με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσουν απερίφραστα και χωρίς υπεκφυγές την ΠΝΠ της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου που έκλεισε την ΕΡΤ και που δίνει τη δυνατότητα να κλείσουν και άλλοι φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου, με συνοπτικές διαδικασίες και  να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όπως στην ΕΡΤ, το ΙΓΜΕ και αλλού.

Καλούμε την διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να μην παύσουν να εκπέμπουν οι τρείς περιφερειακή σταθμοί (Καβάλα, Κομοτηνή, Ορεστιάδα) που βρίσκονται στην περιοχή μας, εξασφαλίζοντας και την οικονομική βοήθεια στους εργαζόμενους που βρέθηκαν από το πρωί σήμερα στην ανεργία.

Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης - τρόικας - επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ και όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.

Να βγούμε στους δρόμους πριν μας πετάξουν στο δρόμο.