2/7/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κανένας εφησυχασμός, καμιά αναμονή. Η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, προετοιμάζει το έδαφος για νέο γύρο επίθεσης στην Υγεία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα. Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται νέες περικοπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Η γκιλοτίνα για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ είναι έτοιμη από καιρό. Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για λειτουργία του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή ως επιχείρηση, και σε συνδυασμό με την κρατική υποχρηματοδότηση, έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στην υγεία, επιπλέον χαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών, μαζί με συγχωνεύσεις μονάδων υγείας με λιγότερο και φτηνότερο προσωπικό.
Ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη για τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ. Υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο που όλα αυτά τα χρόνια λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά Ταμεία, μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση και απάλλαξαν τους μεγαλοεργοδότες από ασφαλιστικές εισφορές. Μετέτρεψαν τις δημόσιες μονάδες υγείας σε επιχειρήσεις και σε πλασιέ των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου. Η κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων επιδεινώνεται από το τσάκισμα των μισθών, την τεράστια ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία.
Στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι να απαλλαγούν κράτος και μεγαλοεργοδότες από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά Ταμεία, να πέσουν και άλλο μισθοί και μεροκάματα, να αυξηθούν τα όρια των μαζικών απολύσεων, να ενισχυθεί παραπέρα η εργοδοτική αυθαιρεσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ασκούν άσφαιρη κριτική στην κυβέρνηση και την τρόικα, γιατί κρύβουν από το λαό την ουσία, ότι τα μέτρα αποτελούν απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών και είναι κατευθύνσεις της ΕΕ.
Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Η κυβέρνηση να κόψει το λαιμό της για να εξασφαλιστεί η πλήρης χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Η Λαϊκή Συμμαχία και η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει το δρόμο για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων.

ΑΘΗΝΑ 2/7/2013 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ