10/8/13

«Εθνική ευθύνη» η εξόντωση του λαού - 902.gr

«Εθνική ευθύνη» η εξόντωση του λαού - 902.gr

Προσδοκίες στο λαό ότι τα δύσκολα έχουν περάσει και ότι η έξοδος του κεφαλαίου από την κρίση θα ωφελήσει και τον ίδιο, προσπαθεί να καλλιεργήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξη στον «Independent». Ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει διαβεί τα 2/3 της κρίσης, αλλά έχει μπροστά της ένα τεράστιο βουνό να σκαρφαλώσει.
Σε άλλο σημείο, επαναφέρει έμμεσα το αίτημα της κυβέρνησης προς την ΕΕ για νέο κούρεμα στο χρέος, λέγοντας: «Η πραγματική απάντηση είναι ότι χρειαζόμαστε εποικοδομητική συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους(...) για να αναζωογονήσουμε, να ανατάξουμε την πραγματική οικονομία. Χρειαζόμαστε περισσότερο ΑΕΠ». Χρειάζονται δηλαδή περίσσευμα χρήματος για να το διοχετεύσουν στα μονοπώλια, προκειμένου να κάνουν επενδύσεις. Όπως ο ίδιος λέει, μετά το χαντάκωμα του λαού και την κατακρήμνιση της τιμής της εργατικής δύναμης, «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι βοήθεια για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, όχι άλλες δημοσιονομικές περικοπές. Και επίσης χρειαζόμαστε νέο κύμα απευθείας ξένων επενδύσεων την Ελλάδα, για να δοθεί νέα ώθηση».
Μιλώντας για λογαριασμό της αστικής τάξης, ο Ευ. Βενιζέλος παρουσιάζει σαν «εθνική ευθύνη» τα βάρβαρα μέτρα και δίνοντας προσωπικό τόνο στη συνέντευξη, αυτοπαρουσιάζεται περίπου σαν να θυσιάζεται για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση, λέγοντας: «Εμείς οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε ορισμένα ιστορικά καθήκοντα, να διαδραματίσουμε τον ιστορικό μας ρόλο».