18/8/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς ΜΕΙΩΝΕΙ την ετήσια επιχορήγηση προς τα ΚΑΠΗ κατά 500.000€ με τη δικαιολογία της «μείωσης των ετήσιων κρατικών πόρων».
Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του, καλύπτονται πίσω από τη συνεχή μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους Δήμους, γιατί δεν έχουν το θάρρος να ομολογήσουν ότι δεκαετίες τώρα  έχουν ταυτιστεί με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Ότι έβαλαν πλάτες για την εφαρμογή του αντιλαϊκού «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» τις συνέπειες  του οποίου βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά στην υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας. Ότι οδήγησαν με τις πολιτικές τους στη μείωση του προσωπικού των υπηρεσιών μέσω της εφεδρείας, των απολύσεων, της αντικατάστασης μόνιμων εργαζομένων με συμβάσεις ομηρίας (δίμηνες, πεντάμηνες) και υποβάθμισαν την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες. Για όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές τους ισχυρίζονται οτι ευθύνεται η «δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας», όπως αναφέρουν και στην εισήγησή τους για την περικοπή των 500.000€ από τα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς, αυτοί που αβασάνιστα ψήφιζαν και ψηφίζουν ό,τι τους προστάζουν τα σχέδια και τα συμφέροντα των κυβερνήσεων, Τρόικας, Ε.Ε. και Ε.Κ.Τ., στους οποίους δίνουν γή και ύδωρ.
Κλείνουν την λειτουργία των ΚΑΠΗ κατα τους θερινούς μήνες (όλα τα σαββατοκύριακα Ιουλίου-Αυγούστου και την περίοδο από 5-18 Αυγούστου), ισχυριζόμενοι τη μειωμένη προσέλευση και την έλλειψη προσωπικού, τη στιγμή που τα μέλη των ΚΑΠΗ έχουν σήμερα την μεγαλύτερη ανάγκη για έναν χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας λόγω της ασφυκτικής πίεσης από την οικονομική αφαίμαξη των συντάξεών τους.
Εξοικονόμησαν 22.050€ για να εξασφαλίσουν και φέτος (ίσως προεκλογικό έτος) διακοπές σε κατασκήνωση, για 180 από τα 2000 μέλη, με 5 διανυκτερεύσεις από 1-15 Σεπτέμβρη με κριτήρια να είναι ανασφάλιστοι, άποροι, άτομα με κοινωνικά προβλήματα και όσοι δραστηριοποιούνται στις ομάδες των ΚΑΠΗ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς καταγγέλλει όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που έχουν στόχο τη συρρίκνωση και την κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του Δήμου. Οι συνέπειες από την αποχώρηση μόνιμων υπαλλήλων και η αντικατάσταση τους από έκτακτους υπαλλήλους με μειωμένες αποδοχές και δικαιώματα θα είναι σοβαρές στη λειτουργία των ΚΑΠΗ αλλά και σε κάθε λαϊκη οικογένεια που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από το τσουνάμι των μέτρων που παίρνονται σε βάρος μισθών και συντάξεων. Καταγγέλλει την μείωση του προϋπολογισμού των ΚΑΠΗ και των παιδικών σταθμών κατά 500.000€ ρίχνοντας  ψίχουλα 22.050€ για τα μπάνια των περήφανων γηρατειών το φθινόπωρο.
Καταδικάζουμε αυτή την πολιτική.
Ζητάμε αύξηση του προϋπολογισμού των ΚΑΠΗ ώστε, να λειτουργήσουν όπως λειτουργούν ως τώρα.
Να μη συρρικνωθούν οι προνοιακές δομές που τις έχει ανάγκη σήμερα όσο ποτέ το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νέων.