19/8/13

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κινητοποίηση για την Υγεία στις 23 Αυγούστου
Συγκέντρωση στην Αθήνα στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι

Σε κινητοποίηση την Παρασκευή 23 Αυγούστου ενάντια στην κατάργηση νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες, προχωρούν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ημέρα που ανακοινώνονται τα ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Οι Γραμματείες Αττικής και Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλούν σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους όλων των νοσοκομείων.
Στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Το Σωματείο Εργαζομένων στην «Πολυκλινική» έχει αποφασίσει μετά από Γενική Συνέλευση 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας. Αντίστοιχες αποφάσεις καλούνται να πάρουν τα σωματεία όλων των νοσοκομείων και ιδιαίτερα εκείνων που είναι υπό κατάργηση.
Μαζί με τους εργαζόμενους και οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι, οι κάτοικοι ολόκληρων περιοχών που θα χάσουν υπηρεσίες Υγείας από τα 8 νοσοκομεία που καταργούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη: «Πολυκλινική», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ», «Σπηλιοπούλειο», «Αγία Βαρβάρα», «Ειδικών Παθήσεων», «Αφροδίσιων Νοσημάτων», «Παναγία». Την «πόρτα» της διαθεσιμότητας βλέπουν και 61 εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο και της κατάργησης των ψυχιατρικών νοσοκομείων μέχρι το 2015. Και έπεται συνέχεια, αφού αυτή είναι μόνο η πρώτη φάση της διαθεσιμότητας στον τομέα της Υγείας και της κατάργησης νοσοκομείων...


ΚΟΥΚΟΣ
Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας αναφέρει:«Η κατάργηση 8 νοσοκομείων και οι 1.618 διαθεσιμότητες είναι η αρχή.
Κυβέρνηση και ΕΕ σχεδιάζουν και άλλες καταργήσεις μονάδων Υγείας. Ξεκινώντας με την υλοποίηση της συμφωνίας (από το 1998) για το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων.
Ηδη, με τους νέους οργανισμούς, σε δεκάδες νοσοκομεία καταργούν ολόκληρες κλινικές. Ανοίγουν το δρόμο για νέες μαζικές διαθεσιμότητες υγειονομικών. Για να περάσουν τα σχέδιά τους, απειλούν με αύξηση του 5ευρω και επιβολή 25 ευρώ στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Οσες δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.
Για να σταματήσουμε τα κυβερνητικά σχέδια -εμείς, το ξέρετε, δεν χαϊδεύουμε αυτιά- ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος. Για να είναι νικηφόρος, απαιτεί αντοχή και θυσίες.
Απαιτείται ο αγώνας να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, να γίνει υπόθεση των ασθενών, υπόθεση των λαϊκών οικογενειών κάθε περιοχής. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, που θα έχουν διάρκεια, σχέδιο κλιμάκωσης και θα αξιοποιούν όλες τις μορφές πάλης.
Το ξέρετε καλά ότι εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μέχρι να εξασφαλιστεί το δικαίωμα κάθε εργαζομένου σε μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Μέχρι η Υγεία να πάψει να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται. Και να γίνει αποκλειστική ευθύνη του κράτους να παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε όλους.
Θυσιάζουν την Υγεία του λαού για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Για να παλέψουμε μαζί, δεν ζητάμε από κανέναν εργαζόμενο να συμφωνήσει σε όλα μαζί μας. Του ζητάμε όμως να μην δεχτεί να θυσιάσει τα δικαιώματά του για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτή είναι η πραγματική αιτία για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις μονάδων Υγείας και όχι τα χρέη και τα ελλείμματα όπως ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση.
  • Περικόπτουν την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία, για να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
  • Μειώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες και παροχές Υγείας για να ελαττώσουν το λεγόμενο "μη μισθολογικό κόστος", να μας κάνουν φθηνότερους εργαζόμενους.
  • Θέλουν να εξασφαλίσουν νέα "πελατεία" στους εμπόρους της Υγείας. Το 2012, ο ΕΟΠΥΥ αγόρασε υπηρεσίες Υγείας ύψους 1.264 εκατ. ευρώ από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.
Αυτήν την αλήθεια προσπαθούν να μας κρύψουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ που ισχυρίζονται ότι τα μέτρα τα επιβάλλει η ΤΡΟΪΚΑ στην κυβέρνηση.
Δε θέλουν ο αγώνας μας να αποκτήσει το πραγματικό του περιεχόμενο, να στραφεί ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ και τα κόμματά τους.
Απομονώστε αυτούς που υπονομεύουν τον αγώνα.
Οι κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις κάνουν ό,τι μπορούν για να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό, την ηττοπάθεια, και το "διαίρει και βασίλευε" μεταξύ των εργαζομένων. Στα μεγάλα νοσοκομεία διαδίδουν ότι εκεί οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν, αντίθετα θα ενισχυθούν με προσωπικό από τα νοσοκομεία που θα καταργηθούν. Ενώ στα νοσοκομεία που απειλούνται άμεσα, πουλάνε "προστασία" στους εργαζόμενους και καλλιεργούν τη λογική ο καθένας να σώσει τον εαυτό του και ας χαθούν οι υπόλοιποι.
Εμείς δεν κρύβουμε ποιοι είμαστε. Σας καλούμε να εμπιστευθείτε την πλατιά συσπείρωση σωματείων και επιτροπών αγώνα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αποτελεί το ΠΑΜΕ. Να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα όχι μόνο για να εμποδίσουμε τα κυβερνητικά σχέδια αλλά και για να έρθει πιο κοντά η μέρα που ο λαός θα είναι πραγματικός αφέντης στην Ελλάδα και θα απολαμβάνει τον πλούτο που παράγουμε με τη δουλειά μας και μας τον κλέβουν οι καπιταλιστές».
Στη Θεσσαλονίκη
Αντίστοιχα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τους εργαζόμενους να πιέσουν με Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να παρθούν αποφάσεις κινητοποιήσεων για τις 23 Αυγούστου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και από την ΑΔΕΔΥ, σε πανελλαδική κλίμακα: «ΤΩΡΑ να περάσει ο αγώνας στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων. Με μαζικές, ουσιαστικές, γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων που θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και θα πιέσουν τις ηγεσίες να ακολουθήσουν με ανάλογες αποφάσεις».
«Η περίφημη "αξιολόγηση" δεν αφορά τις ικανότητες των εργαζομένων αλλά τις υπηρεσίες που πρέπει να παραδοθούν σε άθλιους εμπόρους Υγείας. Η "κινητικότητα" δεν είναι απλές μεταθέσεις αλλά διαθεσιμότητες που σε λίγους μήνες θα μετατραπούν σε μαζικές απολύσεις, όχι μόνο πετώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά στερώντας υπηρεσίες Υγείας από χιλιάδες ανθρώπους».
«ΚΑΝΕΙΣ εργαζόμενος δεν ξέρει ποιον αφορούν τα επόμενα - χωρίς τέλος - κύματα απολύσεων. ΚΑΝΕΙΣ εργαζόμενος δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, όσες υποσχέσεις κι αν μοιράζουν τα "γραφεία εξυπηρετήσεων" που έχουν στήσει πολιτικοί και συνδικαλιστικοί μηχανισμοί: Είτε της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δήθεν για να "σώσουν" από τη λαίλαπα όσους σκύψουν κεφάλι. Είτε του νέου ΠΑΣΟΚ (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) που πάει να νεκρώσει το κίνημα, εμποδίζοντας ουσιαστικές κινητοποιήσεις (όπως στο ΠΑΝΑΓΙΑ) και με κινητοποιήσεις - πυροτεχνήματα προσπαθεί να το κάνει παθητικό χειροκροτητή της "εν αναμονή κυβέρνησης"».