26/8/13

Ετοιμάζεται η πολιτεία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη

Ετοιμάζεται η πολιτεία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη

Στις 12, 13 και 14 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά»


Στις 12, 13 και 14 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οι εργασίες για την προετοιμασία του χώρου ξεκίνησαν, καθώς από χτες άρχισε η μεταφορά των υλικών που θα χρειαστούν για τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», στη μεγάλη κόκκινη νεανική πολιτεία που για τρεις μέρες θα φιλοξενήσει τη νεολαία που δε συμβιβάζεται και παλεύει για να αλλάξει τον κόσμο.
Μέσα από τις εκδηλώσεις του τριημέρου στις τρεις σκηνές (Κεντρική, Λαϊκή, Νεανική - Μαθητική), στον Παιδότοπο, αλλά και στα θεματικά περίπτερα, θα αναδειχθεί η πολιτική και πολιτιστική πρόταση της ΚΝΕ, με συναυλίες, αφιερώματα, αθλητικές δραστηριότητες, συζητήσεις, εκδηλώσεις.
Η Παρασκευή, δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, είναι αφιερωμένη στην ταξική αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο αυτό, στο χώρο του Φεστιβάλ θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρούχα και σχολικά είδη που θα δοθούν στις Λαϊκές Επιτροπές για να διατεθούν στη συνέχεια σε εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Συζητήσεις και άλλες δραστηριότητες

Πλούσιο σε συζητήσεις θα είναι και το φετινό τριήμερο.

Την Πέμπτη προγραμματίζονται:

Στο περίπτερο της Εργασίας (8μ.μ.) συζήτηση με τίτλο «Εργάτη εσύ πρέπει να πάρεις την εξουσία», όπου θα γίνει παρουσίαση της 2ης μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ, «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
Στο περίπτερο του «Οδηγητή» (8 μ.μ.) συζήτηση με θέμα «Ενημέρωση και διαδίκτυο: Νέοι δρόμοι για την ενημέρωση, νέοι δρόμοι για τη χειραγώγηση». θα μιλήσει ο Στράτος Κουρτζανίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
Στο περίπτερο ΑΕΙ-ΤΕΙ (9 μ.μ.) συζήτηση με θέμα «Αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση - απλήρωτη δουλειά. Οι σπουδαστές οργανώνουν την αντεπίθεση». Θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Στο Μαθητικό Στέκι (7.15 μ.μ.) σύσκεψη μαθητών με θέμα «Η οργάνωση της πάλης για τη νέα χρονιά».
Την Παρασκευή προγραμματίζονται:
Στις 9 μ.μ. στη Λαϊκή Σκηνή, συζήτηση με θέμα «Από τους πολέμους των εκμεταλλευτών στην κατάργηση της εκμετάλλευσης».
Στο περίπτερο της Εργασίας (8 μ.μ.) συζήτηση με θέμα «Μισή ζωή - μισοάνεργος - μισοεργαζόμενος».
Στο περίπτερο ΑΕΙ-ΤΕΙ (8 μ.μ.) συζήτηση με θέμα «Ανεργος πτυχιούχος, είναι διαβατήριο για την εργασία ή μετανάστευση;». Θα μιλήσει ο Λευτέρης Μαμάτας, ερευνητής του πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Στο Μαθητικό Στέκι (8 μ.μ.) συζήτηση με τίτλο «Σε μια κοινωνία ψεύδους το να λες την αλήθεια είναι πράξη επαναστατική», όπου θα γίνει παρουσίαση της 3ης μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθεια και ψέμματα για το σοσιαλισμό». Θα μιλήσει η Δέσποινα Μαστρολέων, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Το Σάββατο, στο Μαθητικό Στέκι (8 μ.μ.) θα γίνει παρουσίαση πρότζεκτ με θέμα «45 χρόνια ΚΝΕ - κρατάμε ψηλά τις επαναστατικές ιδέες, αλλάζουμε τον κόσμο».
Στη διάρκεια του τριημέρου θα γίνουν επίσης εργαστήρι ραπ ενάντια στο Φασισμό, dance battle, σεμινάρια κρουστών, θεατρικά.
Αθλητικό camp
Στα πλαίσια του 39ου Φεστιβάλ θα διεξαχθεί αθλητικό camp της ΚΝΕ στις 8-9 Σεπτέμβρη, στο κλειστό Γυμναστήριο Πολίχνης, με επιδείξεις αθλημάτων, σεμινάρια, τουρνουά μπάσκετ, ποδοσφαίρου και ποδηλατοδρομία.
Πολιτισμός Βορρά