27/8/13

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά...Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη διατεθούν υποδομές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΚΚΕ- Ερώτηση της Προέδρου της Κ.Ο του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο για τις εξελίξεις στη Συρία
26/08/2013




ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:
- Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο
- Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και των συμμάχων τους κατά της Συρίας με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις Συριακές ένοπλες δυνάμεις.
Η κατηγορία αυτή στηρίζεται σε ατεκμηρίωτη καταγγελία των λεγόμενων αντικαθεστω­τι­κών ομάδων ενώ αγνοείται σχετική κατηγορηματική διάψευση της κυβέρνησης της Συρίας αλλά και τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας που αναφέρεται σε προβοκάτσια.
Σημειώνουμε επίσης ότι τους περασμένους μήνες, Μάρτιο και Μάιο 2013, υπήρξαν καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από αντικαθεστωτικές ομάδες, κάτι που αποδείχτηκε σε έρευνα που διεξήγαγαν ρώσοι εμπειρογνώμονες, που συγκέντρωσαν στοιχεία, τα οποία δείχνουν πως επρόκειτο για χημικά όπλα που κατασκευάστηκαν από τις συγκεκριμένες ομάδες.
Η βάση των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή είναι η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και η όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών κι αυτή ακριβώς την αλήθεια επιχειρούν να κρύψουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε χρησιμοποιώντας κάθε είδους προσχήματα, τα οποία κατέρρευσαν στη συνέχεια, όπως έκαναν στους πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Λιβύης.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερη την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί διέθεσαν τη βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές υποδομές και στήριξαν τους προηγούμενους ιμπεριαλιστικούς πολέμους εμπλέκοντας τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
Ενώ, σήμερα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης που εκφράστηκαν και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, γεγονός το οποίο, εκτός των άλλων, οδήγησε στα συγχαρητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης για τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας και τη γενικότερη στήριξη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσει:
Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας) και στρατιωτικές δυνάμεις, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και τους συμμάχους τους σε οιανδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ Υπουργοί πως τοποθετείται η κυβέρνηση για τα πάρα πάνω.


Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ