23/8/13

Η ΠΟΕ ΟΤΑ «νομιμοποιεί» τις αντιλαϊκές στοχεύσεις

Η ΠΟΕ ΟΤΑ «νομιμοποιεί» τις αντιλαϊκές στοχεύσεις
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τη χαρά του για τη στάση της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης
Την αντίληψη ότι η διαθεσιμότητα και η αξιολόγηση των δομών μπορεί δήθεν να λειτουργήσουν προς όφελος των εργαζομένων καλλιεργεί με τις προτάσεις που κάνει η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (όπου την απόλυτη πλειοψηφία έχει η ΠΑΣΚΕ), προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα αφού μια τέτοια λογική αποκρύπτει την ταξική φύση και τις στοχεύσεις των πολιτικών που ασκούν οι κυβερνήσεις προς όφελος των καπιταλιστών και σε βάρος του λαού.
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να «αξιολογηθούν» οι χτεσινές δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η πρότασή μας έχει τέσσερα σημεία. Πρώτον, θα πρέπει άμεσα με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών να γίνουν οι οργανισμοί εσωτερικής υπηρεσίας, γιατί υπάρχουν δεκάδες δήμοι που δεν έχουν γίνει. Δεύτερον, να γίνει καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων που υπάρχουν στο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με συγκεκριμένα κριτήρια, διότι θα πρέπει να δούμε τις 130 αρμοδιότητες του "Καλλικράτη" που έχουν "παγώσει", που έπρεπε να είναι από την 1η Ιανουαρίου 2013. Να πάμε σε αξιολόγηση των υπηρεσιών η οποία δεν θα υπηρετεί τις επιταγές της τρόικας. Και το τελευταίο, να δούμε όπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, τη δυνατότητα μετακίνησης είτε εντός του δήμου, είτε σε άλλους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Κάνοντας αυτές τις προτάσεις η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ σιγοντάρει τις πολιτικές της κυβέρνησης, «νομιμοποιεί» τη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση, στρώνει το έδαφος για την αποδοχή τους. Και, επιπλέον, αποδέχεται τις τραγικές επιπτώσεις για τα λαϊκά στρώματα από την υλοποίηση του «Καλλικράτη» στην Τοπική Διοίκηση, βάζοντας ζήτημα γρήγορης αξιολόγησης δομών ώστε να περάσουν οι αρμοδιότητες που προβλέπονται από την αντιδραστική μεταρρύθμιση στους δήμους. Γι' αυτό και ο υπουργός Εσωτερικών, μη μπορώντας να κρύψει τη χαρά του από την πολύ σημαντική βοήθεια που προσφέρει η ΠΟΕ ΟΤΑ στο πέρασμα των αντεργατικών πολιτικών, δήλωσε: «Χαίρομαι διότι όπως και χθες, στη συνάντηση με την ΚΕΔΕ, όλοι συμφωνούμε ότι θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των ΟΤΑ».

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013