2/9/13

Αγαπητοί γονείς...Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας θα «λειτουργήσουν» φέτος με 16000 λιγότερους καθηγητές!


   Δ΄ ΕΛΜΕΘ                                                                          
        Πρ.Κορομηλά 51
        Τηλ.-Φαξ : 2310225893
        e-mail : delme.thess@gmail.com                                                                                                                                      

Αγαπητοί γονείς,

     Η κυβέρνηση, η τρόικα και το Υπουργείο Παιδείας χτύπησαν την καρδιά της κοινωνίας, εκεί όπου διαμορφώνεται το πιο ευαίσθητο κομμάτι της, η νεολαία.
Με ένα πολυνομοσχέδιο εξπρές κατάργησε 52 από τις 110 ειδικότητες των ΕΠΑΛ απαγορεύοντας σε 20000 μαθητές να σπουδάσουν στο Δημόσιο σχολείο την ειδικότητα που είχαν επιλέξει και ταυτόχρονα έστειλε στη διαθεσιμότητα-απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς
Με υπουργική εγκύκλιο κατασκεύασε 6000 πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς και εκδίωξε 3500 στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις στους φορείς του Υπουργείου Παιδείας.
Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας θα «λειτουργήσουν» φέτος με 16000 λιγότερους καθηγητές!
     Επίσης με νόμο στοιβάζει τους μαθητές μας σε 27άρια και 30άρια τμήματα και θα μετακινήσει μαθητές κυρίως από τα τμήματα των κατευθύνσεων στα Λύκεια.
Έχει ήδη μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων κατά 50% και θα αναγκάσει τους γονείς να καλύψουν τα έξοδα. Αυτό είναι το Δωρεάν Σχολείο των μνημονίων.
Μετά από δημόσια διαβούλευση δύο εβδομάδων, το Υπουργείο Παιδείας έφερε το νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο», Γενικό και Επαγγελματικό με την τακτική του κατεπείγοντος! Θα ψηφιστεί στις 6 Σεπτέμβρη, πέντε μέρες πριν αρχίσουν τα σχολεία. Οι προσθαφαιρέσεις μαθημάτων έγιναν χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.
Ταυτόχρονα στο Γενικό Λύκειο προβλέπονται τέσσερις φορές πανελλαδικές εξετάσεις για να περάσουν τα παιδιά σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
     Η βίαιη μετατροπή του Λυκείου σε καθολικό εξεταστικό κέντρο απαξιώνει το μορφωτικό του ρόλο και μετατρέπει τα παιδιά σε κυνηγούς συντελεστών και βαθμών. Περισσότερα φροντιστήρια, περισσότερα έξοδα για κάθε οικογένεια που ήδη αιμορραγεί οικονομικά. Χιλιάδες παιδιά θα πεταχτούν, λόγω οικονομικής ανέχειας εκτός Λυκείου. Μερικά θα στραφούν στην ψευτοκατάρτιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Εκεί όμως τα πράγματα θα είναι ωμά: αντί για επαγγελματική εκπαίδευση με τη μαθητεία θα ψάχνουν πια για φθηνή ανασφάλιστη εργασία.

Αγαπητοί γονείς,
     Για όλους αυτούς τους λόγους οι εκπαιδευτικοί αποφασίσαμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να απαιτήσουμε να σταματήσει η διάλυση του δημόσιου σχολείου. Στον αγώνα αυτό σας θέλουμε δίπλα μας. Μην ακούτε τις σειρήνες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης ότι οι καθηγητές θέλουν να κλείσουν τα σχολεία. Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία. Θέλουμε ανοιχτά σχολεία μάθησης και ολόπλευρης μόρφωσης. Θέλουμε σχολεία που θα καλλιεργούν τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, που θα προετοιμάζουν τα παιδιά για αξιοπρεπή και σταθερή εργασία και όχι για ευέλικτο φτηνό δυναμικό στην αγορά. Θέλουμε όλοι μαζί, γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι
Ø Να δώσουμε από κοινού μαθήματα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.
Ø Να οικοδομήσουμε ένα σχολείο που ονειρευόμαστε και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.
Ø Να προσφέρουμε στα παιδιά πραγματικές ευκαιρίες και δυνατότητες για τη ζωή τους.
Ø Να ανατρέψουμε την πολιτική του φόβου, της αβεβαιότητας και της εξαθλίωσης.
Ø Η μοίρα μας είναι κοινή. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!