11/9/13

Την απαγόρευση χαιρετισμού εκλεγμένου της στο 20ό Λύκειο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Την απαγόρευση χαιρετισμού εκλεγμένου της στο 20ό Λύκειο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απαγόρευση που επέβαλαν η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Άλκηστις Ζερβοπούλου και η διευθύντρια του 20ού Λυκείου Θεσσαλονίκης προς τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλονίκης να απευθύνει χαιρετισμό στους μαθητές μετά τον αγιασμό.
Όπως αναφέρει στην καταγγελία της:
«Χτες το βράδυ ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για το "Νέο Λύκειο" που υψώνει ακόμα μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στην Παιδεία για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Για τα χιλιάδες αυτά παιδιά η γνώση και η μόρφωση που δικαιούνται γίνονται "απαγορευμένος καρπός" και η μόνη διέξοδος που υπάρχει είναι η ψευτοκατάρτιση και η μαθητεία της τζάμπα εργασίας. Φτηνά ανταλλακτικά δηλαδή στη δούλεψη των καπιταλιστών και καύσιμη ύλη για ν’ αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό σχολείο της καπιταλιστικής αγοράς-ζούγκλας.
Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο του νόμου για το "Νέο Λύκειο" και καθήκον του λαού να τον καταργήσει.
Σήμερα το πρωί, μέρα που ξεκινά η καινούρια σχολική χρονιά, αντιπροσωπεία εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης ενημέρωσαν τη Διευθύντρια του 20ού Λυκείου Θεσσαλονίκης ότι θα παραστεί στον αγιασμό του σχολείου και θα απευθύνει χαιρετισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ωστόσο η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ζερβοπούλου Άλκηστις είχε άλλη γνώμη!
Αφού ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια του 20ού Λυκείου Θεσσαλονίκης, έδωσε τηλεφωνική εντολή να απαγορευτεί οποιοσδήποτε χαιρετισμός στο δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης προβάλλοντας φτηνές δικαιολογίες του τύπου "έπρεπε να είναι και εκπρόσωποι των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων" ή "η πολιτική πρέπει να μείνει έξω από τα σχολεία".
Η επιλεκτική, αντιδημοκρατική και γι’ αυτό απαράδεκτη στάση της Διευθύντριας αποκαλύπτει την προσπάθεια της κυβέρνησης, και των διορισμένων οργάνων της στη διοίκηση, να φιμώσει τη φωνή που αμφισβητεί την ουσία της πολιτικής της, ξεσκεπάζει τους στόχους της και οργανώνει τον αγώνα για την ανατροπή της, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή η φωνή απευθύνεται στη νεολαία, το μεγάλο θύμα αυτής της πολιτικής.
Ας το ακούσει καλά η κυβέρνηση και τα όργανά της στη διοίκηση της εκπαίδευσης: Οι απαγορεύσεις τους δε μας πτοούν. Κανείς και ποτέ δεν μπόρεσε να σταματήσει τον αγώνα για το δίκιο του λαού. Το ταξικό εργατικό κίνημα μαζί με τη νεολαία θα σαρώσει την πολιτική τους».