1/9/13

Στη μάχη για την επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία του
  • Εργατικές συσκέψεις και παρεμβάσεις όλη την επόμενη βδομάδα
  • Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ
Από το περυσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Στη μάχη για την επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις και οι άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις. Μέσα από καθημερινές περιοδείες σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, με πικετοφορίες, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, οι Λαϊκές Επιτροπές καλούν σε ασυμβίβαστο αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Μέσα από συσκέψεις συνεχίζουν την οργάνωση του αγώνα κατά κλάδο, και ταυτόχρονα παρεμβαίνουν αγωνιστικά σε κάθε πρόβλημα που αφορά τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.Ενόψει της ΔΕΘ, την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στον 7ο όροφο του ΕΚΘ, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα.
Θα προηγηθούν συσκέψεις για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες στο δημόσιο, τις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία και την Υγεία, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τις μειώσεις μισθών.
Ειδικότερα προγραμματίζονται: Την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη, 10 π.μ. στην Πολίχνη, σύσκεψη εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ από τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στο νοσοκομείο «Θεαγένειο», σύσκεψη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.
Την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ, στον 1ο όροφο του ΕΚΘ, κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών.
Ταυτόχρονα προγραμματίζονται και αγωνιστικές παρεμβάσεις.
Την Τρίτη 3/9 στις 11 π.μ., οργανώνεται μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων του Εμπορίου και της ΠΑΣΕΒΕ, στη συνεδρίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των εργοδοτικών φορέων για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που θα αποτελέσει ταφόπλακα για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο.
Την Τετάρτη 4/9 στις 8 π.μ., η ΠΑΣΕΒΕ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ (Εγνατία 66) όπου θα κάψει ειδοποιητήρια κατάσχεσης που έχουν σταλεί σε μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους για χρέη ασφαλιστικών εισφορών.
Το Σάββατο 7/9, οργανώνεται παρέμβαση στη συνεδρίαση της ΕΣΕΕ που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εκφραστεί αγωνιστικά η καταδίκη στα σχέδια των μεγαλεμπόρων να επιβάλουν νέες μειώσεις στους μισθούς.
Ο αγώνας θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με αιχμή τα προβλήματα στην Παιδεία, την κατάρτιση και το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.