Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις σήμερα των εργαζομένων σε υπό κατάργηση νοσοκομεία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κινητοποιήσεις σήμερα των εργαζομένων σε υπό κατάργηση νοσοκομεία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Δημοσίευση: Δευ, 02/09/2013 - 17:05
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 02/09/2013 - 17:05


Από τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της «Πολυκλινικής»
Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που καταργούνται.
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» παραμένουν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του νοσοκομείου, μετά από σχετική απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν σε ειδικές παρεμβάσεις με διάφορες μορφές ώστε ο αγώνας τους να επεκταθεί στους κατοίκους των γύρω περιοχών.
Από σήμερα με βάση την κυβερνητική απόφαση παύει το κλείσιμο ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία και θα λειτουργεί μόνο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Από τους συνολικά 395 εργαζόμενους του νοσοκομείου θα παραμείνουν μόνο οι 85.
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο υλοποιούν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήμαΜιχάλης Σελέκος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Αγία Βαρβάρα» (δείτε εδώ σχετικό βίντεο).
τα σε βάρος του ελληνικού λαού», σημείωσε μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ο
Κινητοποίηση πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στην «Πολυκλινική».
Το πρωί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου, έχοντας τη συμπαράσταση της Λαϊκής Επιτροπής 5ου-6ου Διαμερίσματος Αθήνας, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και φοιτητών από ιατρικές σχολές. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Υγείας, όπου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις διαθεσιμότητες των εργαζομένων και στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Στη συνέχεια μετέβησαν συντεταγμένα στον «Ευαγγελισμό», όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.
Σε συνάντηση με το διοικητή, του έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της «Πολυκλινικής», αλλά και των εργαζομένων, χωρίς όμως να πάρουν ξεκάθαρες απαντήσεις.
Από την 1η Σεπτέμβρη μπήκε λουκέτο στο νοσοκομείο, για να ξανανοίξουν κάποια στιγμή μόνο ορισμένα εξωτερικά ιατρεία.
Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παναγία», πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου, έχοντας τη συμπαράσταση της Λαϊκής Επιτροπής Καλαμαριάς.
Στην πρόσφατη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να αρνηθούν τις μετακινήσεις που προωθεί η κυβέρνηση και να παραμείνουν στον μέχρι σήμερα τόπο και χώρο παροχής της εργασίας τους.
Στο νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται πλέον ασθενείς, καθώς τέσσερις κλινικές του έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ενώ λειτουργεί μόνο η μονάδα νεφρού, μέχρι να ολοκληρωθεί η δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο «Άγιος Παύλος».
Αποφάσεις αγώνα από τους εργαζόμενους στο «Θριάσιο»
Στο μεταξύ, η σημερινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Θριάσιο» αποφάσισε: Αύριο στάση εργασίας (11 π.μ. ως τη λήξη της βάρδιας) και αναχώρηση με πούλμαν για το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», όπου θα συμμετέχουν σε συγκέντρωση. Την Τετάρτη στάση εργασίας (11 π.μ. ως τη λήξη της βάρδιας) και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και την Πέμπτη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου. Νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
Κινητοποιήσεις και την Τρίτη
Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο στα νοσοκομεία «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ», με συγκεντρώσεις στις 8.00 π.μ. στις εισόδους των νοσοκομείων.
Εξάλλου, για αύριο Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11.30 π.μ., διαμαρτυρόμενη για «τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις των υγειονομικών».
Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη
Για την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.), ενώ μέσα στο Σεπτέμβρη θα προκηρυχθεί 24ωρη απεργία και θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη με σωματεία όλων των νοσοκομείων.
Απόφαση για στάση εργασίας τις ίδιες ώρες πήρε και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία καλεί σε συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας και στα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών σε όλη τη χώρα.
Στη στάση εργασίας και στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: