4/9/13

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Προετοιμάζουν το συλλαλητήριο του Σαββάτου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Προετοιμάζουν το συλλαλητήριο του Σαββάτου
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις και άλλες πολύμορφες δράσεις, για τα προβλήματα που απασχολούν τον εργαζόμενο λαό και την απόκρουση της επίθεσης που δέχεται, πραγματοποιούν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις και οι άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις, στην πορεία προς το πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα γίνει το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Συγκέντρωση στον ΟΑΕΕ
Σήμερα Τετάρτη 4/9 στις 8 π.μ., η ΠΑΣΕΒΕ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ (Εγνατία 66) όπου θα κάψει ειδοποιητήρια κατάσχεσης που έχουν σταλεί σε μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους για χρέη ασφαλιστικών εισφορών.
Κλαδικές συσκέψεις
Σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στο νοσοκομείο «Θεαγένειο», προγραμματίζεται σύσκεψη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.
Αύριο Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ, στον 1ο όροφο του ΕΚΘ, κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών.
Δράσεις των Λαϊκών Επιτροπών
Παράλληλα με τις καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, υπηρεσίες, νοσοκομεία, οι Λαϊκές Επιτροπές προγραμματίζουν πικετοφορίες, συνελεύσεις και συσκέψεις.
Σήμερα Τετάρτη:
Η Λαϊκή Επιτροπή Τριανδρίας καλεί σε συνέλευση στις 8 μ.μ., στο χώρο του παλιού Δημοτικού σχολείου (1ο - 4ο).
Η Λαϊκή Επιτροπή 5ου διαμερίσματος καλεί σε σύσκεψη τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ της περιοχής, για τη δημιουργία επιτροπής αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης, οργανώνει σύσκεψη για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ.
Πικετοφορίες Θα γίνουν:
Σήμερα Τετάρτη 4/9 στις 7 μ.μ., σε Κύμινα - Χαλάστρα.
Αύριο Πέμπτη 5/9 στις 7 μ.μ., στο Λαγκαδά.
Την Παρασκευή 6/9 στις 7 μ.μ., στην Τούμπα (Αγία Βαρβάρα) και στο 5ο Διαμέρισμα (πάρκο Κρήτης).
Για την κυριακάτικη αργία
Χτες το πρωί, σωματεία του εμπορίου και της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, παρά την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδό τους στο κτίριο της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη.
Με τη χτεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε ουσιαστικά η δημόσια διαβούλευση με τους εργοδοτικούς φορείς και τους εκπροσώπους των Δήμων της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, για το πόσες Κυριακές θα λειτουργούν τα καταστήματα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχετικού νόμου. Οι εργοδοτικοί φορείς εμφανίστηκαν να συμφωνούν στη λειτουργία 7 Κυριακές το χρόνο και συζητούν το πόσες παραπάνω, με τις προτάσεις που ακούστηκαν να μιλούν από 5 έως 52 Κυριακές.
Η προσπάθεια κατάργησης στην πράξη της Κυριακάτικης αργίας θα ξεκινήσει την επόμενη Κυριακή καθώς ο εκπρόσωπος του Εμπορικούς Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αποδέχθηκε την πρόταση του περιφερειάρχη για λειτουργία των καταστημάτων τις δύο Κυριακές της Διεθνούς Εκθεσης (ΔΕΘ).
Στην παρέμβασή της η πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, τα ταξικά σωματεία στον κλάδο, μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ θα οργανώσουν τον αγώνα για να εμποδίσουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Οπως είπε, η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα φέρει χιλιάδες νέα λουκέτα στους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ που δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων τους.