2/9/13

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Καταγγέλλει τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Καταγγέλλει τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας
Δημοσίευση: Δευ, 02/09/2013 - 13:23


Τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι το ασφαλιστικό σύστημα φταίει γιατί «χτίστηκε με πελατειακές και συντεχνιακές αντιλήψεις» καταγγέλλει με δελτίο Τύπου η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών. Προσθέτει πως οι δηλώσεις αυτές κάνουν καθαρό ότι κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας ετοιμάζουν τη δικαιολογητική βάση για τη νέα θύελλα μέτρων που ετοιμάζονται να φέρουν στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τις συντάξεις μας.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:
«Η κυβέρνηση πάλι ξαναχτύπησε, διά στόματος υπουργού Εργασίας, επιβεβαιώνοντας ότι έχει σταθερά στο στόχαστρο το ασφαλιστικό σύστημα. Με έναν τρόπο ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε με άλλη φρασεολογία εκείνο το απαράδεκτο που είχε δηλώσει στις αρχές του χρόνου, ότι "το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχθηκε σε πελατειακές σχέσεις" και είχε ξεσηκώσει θύελλα από τους εργαζόμενους και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Η νέα πρόκληση της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας που δηλώνει ότι το ασφαλιστικό σύστημα φταίει γιατί "χτίστηκε με πελατειακές και συντεχνιακές αντιλήψεις" κάνει καθαρό ότι ετοιμάζουν τη δικαιολογητική βάση για τη νέα θύελλα μέτρων που ετοιμάζονται να φέρουν στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τις συντάξεις μας.
Ίσως υπήρξαν "συντεχνιακές και πελατειακές αντιλήψεις", αλλά ας ρωτήσει ο υπουργός και η κυβέρνηση αυτούς που υπηρετεί, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και κάθε είδους εκπρόσωπο της συντεχνίας των εχόντων και κατεχόντων για το τι γίνανε τα αποθεματικά των Ταμείων και ποιος τα κατασπάραξε προς όφελός του. Να εξηγήσει πώς αυτά δόθηκαν δανεικά και αγύριστα στην ολιγαρχία του πλούτου και μετατράπηκαν σε καράβια, σε εργοστάσια, τράπεζες, offshore εταιρείες κτλ. Να εξηγήσει ακόμα πώς αυτά "χάθηκαν" στο χρηματιστήριο και στο "κούρεμα" και πώς τελικά τα Ταμεία απογυμνώθηκαν με τις γνωστές μεθόδους των εισφοροκλοπών, τη μαύρη εργασία. Για όλα αυτά φταίνε οι πελάτες εργαζόμενοι; Εδώ ταιριάζει η παροιμία "εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι".
Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο υπουργός Εργασίας πολύ καλά γνωρίζουν ότι οι ασφαλισμένοι όχι δεν φταίνε για όλα αυτά. Αντίθετα οι εργαζόμενοι όλα τα χρόνια έχτισαν τα Ταμεία και τα υπερασπίστηκαν με αγώνες κόντρα στις κυβερνητικές αποφάσεις που διαχρονικά τα οδήγησαν και τα οδηγούν στη χρεοκοπία.
Τον αγώνα αυτό θα τον συνεχίσουν με αποφασιστικότητα κόντρα στις αντεργατικές πολιτικές που υπαγορεύει η ΕΕ και το κεφάλαιο. Αν η κυβέρνηση με την πολιτική της και τον κοινωνικό αυτοματισμό ελπίζει ότι απευθύνεται σε "Λωτοφάγους", θα διαψευστεί για άλλη μια φορά και θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν και μνήμη, αλλά και δύναμη για να πολεμήσουν όλους εκείνους που βάζουν στην κλίνη του Προκρούστη τα δικαιώματά τους και θα ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές».