6/9/13

Οχι» στη συρρίκνωση-κλείσιμο των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
«Οχι» στη συρρίκνωση-κλείσιμο των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ
Ζητά από την ΠΟΕΜ την κήρυξη 24ωρης απεργίας στον κλάδο και το συντονισμό του αγώνα
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στις αμυντικές βιομηχανίες
ΚΟΥΚΟΣ
Ανακοίνωση για τις ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, εξέδωσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνεται:«Οχι στη Συρρίκνωση - Κλείσιμο των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ.
Οχι στη μεγαλύτερη εξάρτηση της άμυνας της χώρας μας. Οχι στα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα που εισάγουμε στην πλάτη φορολογούμενου εργαζόμενου - ανέργου (την ώρα που τα πιο πολλά μπορούμε να τα φτιάχνουμε φθηνότερα μόνοι μας), για να θησαυρίζουν οι ευρωπαϊκές και αμερικάνικες πολυεθνικές.
Απαιτούμε τώρα:
Να συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΟΕΜ και να κηρύξει 24ωρη απεργία στον κλάδο με ταυτόχρονη ανάληψη πρωτοβουλιών για οργάνωση και συντονισμό του αγώνα σε επίπεδο κλάδου.
(...) Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια ακολουθήσανε κατά γράμμα τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και του ΝΑΤΟ απαξιώνανε συνειδητά αυτές τις εταιρείες, προωθώντας τα διεθνή μονοπώλια.
Αυτές οι πολιτικές, που φτάσανε ως εδώ αυτές τις βιομηχανίες, δεν είναι άλλες ή διαφορετικές από αυτές που εφαρμόστηκαν στο σύνολο της οικονομίας, προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων κάθε κλάδου, που δημιούργησαν την κρίση και τώρα προετοιμάζουν την εκ νέου ανάπτυξη των κερδών τους, πάνω στο αίμα των εργατικών οικογενειών. Είναι οι πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, είναι οι πολιτικές της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Πολιτικές που τις στηρίξανε χτες, τις στηρίζουν και σήμερα οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και στην ΠΟΕΜ. Λένε ναι στην αναδιάρθρωση, όπως είπαν ναι στις αποκρατικοποιήσεις των Ναυπηγείων, της ΕΛΒΟ των Λιμανιών και δεκάδων άλλων ιδιωτικοποιήσεων κλάδων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα (...)
Οι μόνοι που κατήγγειλαν και αντιπάλεψαν με συνέπεια όλη αυτήν την πολιτική, καλώντας σε ανυπακοή, ήταν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι οποίες γινόντουσαν στόχος επιθέσεων από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, από τους κομματικούς μηχανισμούς τους, ως διασπαστές. Σήμερα, όμως, μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ποιος διασπούσε πραγματικά τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας τα ιδεολογήματα του "μικρότερου κακού" ή του "ό,τι περισώσουμε" ή του "να γλιτώσουμε εμείς κι άσε τους άλλους".
Οποιος παλεύει να χάσει λίγα στο τέλος τα χάνει όλα (...)
Να κάνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας και της ΛΑΡΚΟ υπόθεση όλων των Μεταλλεργατών, όλων των εργαζομένων. (...)
  • Να μειώσουμε όσο μπορούμε την εισαγωγή όπλων και πυρομαχικών οχημάτων, και αεροπορικών συστημάτων που για την αγορά τους ματώνει ο φορολογούμενος.
  • Να δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας για τους νέους που είναι κατά 60% άνεργοι.
  • Να σταματήσουν οι μίζες και ο θησαυρισμός των μεσαζόντων, από τις εισαγωγές.
  • Ενιαία να απαντήσουμε στη διαρκή προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη μας. Ασφαλιστικό, φοροεπιδρομή, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.
  • Ταξική ενότητα και πάλη για να μην υλοποιηθούν τα μέτρα που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα.
  • Να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να οργανώσουμε τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής εργασιακών σχέσεων.
(...) Καλούμε τους εργαζόμενους των ΕΑΣ, της ΕΑΒ και της ΛΑΡΚΟ σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο:
  • Να συσπειρωθούν με το ταξικό κίνημα, να δώσουμε τη μάχη, να μην περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της συγκυβέρνησης, να απαιτήσουμε ο αγώνας αυτός να γίνει υπόθεση όλου του μαζικού - λαϊκού κινήματος.
  • Να πρωτοστατήσουν στη δράση για την ανατροπή αυτών των εγκληματικών για την αμυντική βιομηχανία κυβερνητικών σχεδίων, να υπερασπίσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους, την πραγματική ανάπτυξη των αμυντικών βιομηχανιών, που σημαίνει παραγγελίες, μελέτες, κονδύλια που θα στηρίξουν την έρευνα, τη δυνατότητα να παράγουμε εμείς για την άμυνα και να μην εισάγουμε συνεχώς.
  • Για όλα αυτά, καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλες τις λαϊκές επιτροπές, κάθε μαζικό φορέα να συζητήσει με τα μέλη του, να κάνουν γενικές συνελεύσεις, να ενημερώσουμε πλατιά όλο το λαό.
Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει το δικό του πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαθλιώνονται».