22/10/13

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ Πανεξόρμηση και άλλες πρωτοβουλίες αύριο Τετάρτη

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
Πανεξόρμηση και άλλες πρωτοβουλίες αύριο Τετάρτη
Το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις να κάνουν την 23η Οκτώβρη μέρα παν-κινητοποίησης στους τόπους δουλειάς

Με κλιμακούμενους ρυθμούς συνεχίζεται η δράση των συνδικάτων για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη. Για την καλύτερη προετοιμασία της, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις να μετατρέψουν την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, σε μέρα παν-κινητοποίησης στους χώρους δουλειάς, ενημέρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων, προβολής των αιτημάτων και των διεκδικήσεών τους. Στην κατεύθυνση αυτή, τα ταξικά σωματεία προγραμματίζουν μαζικές εξορμήσεις. Ενδεικτικά, διοργανώνονται και οι παρακάτω δράσεις:
  • Από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στη 1 μ.μ., για το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Από τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στη Hyatt Regency και την Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρέμβαση στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης, στην οδό Δωδεκανήσου, για τα ζητήματα των εποχικά εργαζομένων.
  • Από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ και τις Λαϊκές Επιτροπές, περιοδεία σε εργοτάξιο του δήμου Θεσσαλονίκης (οδός Μαρτίου).
  • Από τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης, παρέμβαση το πρωί στα καταστήματα του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και στις 12 μ. παράσταση διαμαρτυρίας για το πετρέλαιο θέρμανσης στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και Γενικές Συνελεύσεις συνδικάτων, ανάμεσα στις οποίες οι παρακάτω:
  • Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, σήμερα.
  • Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, σήμερα, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27).
  • Το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου, αύριο, Τετάρτη, στις 7 μ.μ. στο ΕΚ Ζακύνθου.
Επίσης:
  • Σήμερα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΘ.
  • Οργανωτική σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, στα γραφεία της Ενωσης Μηχανικών.