25/10/13

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Δουλειά με κέντρο τα σωματεία

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δουλειά με κέντρο τα σωματεία
Σύσκεψη την περασμένη Τρίτη για την απεργία
Με πυρήνα της δουλειάς τα Σωματεία, με οργάνωση, σχεδιασμό και έλεγχο, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη, θέλοντας η επιτυχία της να αποτελέσει βάση για παραπέρα κλιμάκωση. Αυτό αναδείχθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που διοργάνωσε την Τρίτη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή σωματείων και συνδικαλιστών.
Από την εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, παρέμβαση έκαναν ο Γιώργος Πέρρος και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Συνδικαλιστές από μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, μετέφεραν την πείρα από τη μέχρι τώρα δράση και την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων απέναντι στην εργοδοτική επίθεση, αλλά και την αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Τονίστηκε ότι η επιτυχία της απεργίας θα κριθεί στον τόπο δουλειάς, στο πώς θα οργανωθεί, πόσους θα καταφέρει να κινητοποιήσει και να βάλει στη μάχη ο καθένας. Τα σωματεία, ενόψει της απεργίας, πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες, να ξεδιπλώσουν όλες τις δυνατότητες παρέμβασης για τα άμεσα και ζωτικά προβλήματα της εργατικής τάξης.
Χτες, έγινε πανεξόρμηση στις εισόδους της βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου, αλλά και σε εργοστάσια κυρίως του κλάδου των τροφίμων, κ.α. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται: Την Τρίτη 29/10, στις 11 το πρωί, συγκέντρωση σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Την Τετάρτη 30/10, μαζική εξόρμηση σε σχολές ΟΑΕΔ και ΕΠΑΛ. Την Πέμπτη 31/10, στις 11 το πρωί, συγκέντρωση στον ΟΑΣΘ.