23/10/13

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» για να μην εκδοθούν οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» για να μην εκδοθούν οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες
Συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».
Στη διάρκεια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία κατέθεσε υπόμνημα στον υπουργό Δικαιοσύνης με το οποίο απαίτησαν να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 4 πολιτικοί πρόσφυγες και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους. Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε ότι θα μελετήσει το υπόμνημα και θα απαντήσει στην αντιπροσωπεία σχετικά.
Στο υπόμνημά τους σημειώνουν: «Όπως γνωρίζετε, οι τέσσερις Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες Ahmet Duzgun Yuksel, Erdogan Çakir, Hasan Biber και Mehmet Υayla ξεκίνησαν απεργία πείνας στη φυλακή, αορίστου χρόνου, από τις 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στις άδικες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους και με αίτημα τη μη έκδοσή τους.
Η πολυήμερη αυτή απεργία πείνας δημιουργεί πραγματικό κίνδυνο να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες η ήδη κλονισμένη, εξαιτίας των διώξεων και των κατατρεγμών, υγεία τους. Για το λόγο αυτό ζητάμε συνάντηση με σας αύριο».
Τις προσαγωγές Τούρκων πολιτικών προσφύγων από την πλατεία Συνάγματος καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση».
Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη»  καταγγέλλει τις αλλεπάλληλες προσαγωγές, συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο Τούρκων πολιτικών προσφύγων στην Πλατεία Συντάγματος, επειδή εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας συντρόφους τους, που κινδυνεύουν με έκδοση από τη χώρα μας.
Όπως σημειώνει στην καταγγελία της, η δικαιολογία της «μόλυνσης» του περιβάλλοντος, είναι ενταγμένη στο γενικότερο αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να εφαρμόσει το αντιλαϊκό δόγμα «νόμος και τάξη», να φιμώσει κάθε φωνή λαϊκής διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης.
Όπως τονίζει: «Τα συνδικάτα, οι μαζικοί λαϊκοί φορείς, οι διωκόμενοι από αντιδραστικά καθεστώτα πολιτικοί πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, έχουν κάθε δικαίωμα να ενημερώνουν το λαό για τα προβλήματά τους, να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε αυτούς που διώκονται.
Απαιτούμε για μιαν ακόμη φορά:
  • Να μην εκδοθούν σε χώρες της ΕΕ και στην Τουρκία και να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι πολιτικοί πρόσφυγες - απεργοί πείνας AhmetDuzgunYuksel,  Erdogan Çakir, HasanBiberκαι Mehmet Υayla.
  • Να παύσουν οι κάθε είδους διώξεις σε βάρος των Τούρκων πολιτικών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους».