Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ σε βάρος των εργαζομένων των Σωματείων Χαλκίδας

 
Επέμβαση των ΜΑΤ σε βάρος των εργαζομένων των Σωματείων Χαλκίδας
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε ταξική αλληλεγγύη και αγωνιστική δράση μέσα στους τόπους δουλειάς

Από την σημερινή κινητοποίηση στην περιφέρεια
Με χημικά επενέβησαν σήμερα τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους των Σωματείων της Χαλκίδας, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Οι εργαζόμενοι ζητούσαν να μπουν μέσα στο κτίριο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να τους επιτεθούν με χημικά. 
Νωρίτερα οι εργαζόμενοι των πέντε εργοστασίων της περιοχής, στα οποία έχει διακοπεί η παραγωγική διαδικασία, πραγματοποίησαν πορεία από το Εργατικό Κέντρο της περιοχής, διεκδικώντας τη διασφάλιση της εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους γίνεται μαζική παρέμβαση αυτή την ώρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι με τη νέα τους κινητοποίηση απαντούν στην πολιτική καταστολής στο πλαίσιο του κυβερνητικού δόγματος «νόμος και τάξη», το οποίο εκφράστηκε με τις συλλήψεις, την περασμένη εβδομάδα, 13 εργατών επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι στη συνέχεια και κάτω από την αγωνιστική κινητοποίηση και λαϊκή κατακραυγή αφέθηκαν ελεύθεροι.
Την Πέμπτη 24 Οκτώβρη θα γίνει νέα παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, στη Λαμία, στις 11 το πρωί. Επιπλέον οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει αγωνιστική παρέμβαση και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων, τονίζουν ότι το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα έκφρασης της ταξικής αλληλεγγύης και αποφασιστικής καταδίκης της άγριας καταστολής και των συλλήψεων, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Παράλληλα το ΠΑΜΕ καλεί σε στήριξη και συμμετοχή στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, δεσμευόμενο ταυτόχρονα να κλιμακώσει και να οργανώσει τη δράση και την ενημέρωση μέσα στους χώρους δουλειάς αναδεικνύοντας την πραγματική αιτία, τον ένοχο των κλειστών εργοστασίων, αλλά κυρίως και τη διέξοδο.
Την αστυνομική καταστολή καταδικάζει η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι: «Το δόγμα Νόμος και Τάξη η τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μονοπωλίων απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει». Την αστυνομική καταστολή καταδικάζει και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, απαιτώντας να ανοίξουν τα εργοστάσια, να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Επίσης ανακοινώσεις καταδίκης και από τους Σπουδαστικούς Συλλόγους των ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας, ύστερα από πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΜΑΣ.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα έγιναν συλλήψεις 13 εργαζομένων των εργοστασίων της περιοχής από τις αστυνομικές δυνάμεις και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με πρόσχημα τη διάνοιξη του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας, στην κατάληψη του οποίου είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: