Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΞΩ Ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


    Ανακοίνωση – Καταγγελία
ΕΞΩ Ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Η Διοίκηση του ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς (ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ) αποφάσισε να αποδεχτεί χορηγία της εταιρείας « Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» στις φανέλες των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της ομάδας.
Αποφάσισε να βάλει κάτω από το σήμα ενός  αθλητικού σωματείου, με ιστορικά καταγεγραμμένες καταβολές στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, το λογότυπο μιας εταιρείας που στα «επενδυτικά» της  σχέδια είναι η λεηλασία  του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Μιας εταιρείας που ψάχνει διακαώς να «πατήσει πόδι», να βρει λαϊκό έρεισμα,  να νομιμοποιήσει  τα επιχειρηματικά της συμφέροντα στην συνείδηση του λαού της Θεσσαλονίκης και ειδικά της νεολαίας.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ έθεσε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4 Νοέμβρη και ζήτησε από την Διοίκηση του Δήμου και τις άλλες Δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη ενέργεια του ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ. Όλες οι άλλες Δημοτικές παρατάξεις δήλωσαν άγνοια (!) και απέφυγαν να τοποθετηθούν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Η συγκεκριμένη «χορηγία»  αναδεικνύει τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Με το πρόσχημα της καπιταλιστικής  κρίσης, πετσοκόβονται μισθοί, συντάξεις κ.λπ., ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η παροχή χρημάτων και προνομίων στους κεφαλαιοκράτες. Με το ίδιο άλλοθι μειώνεται η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και το δικαίωμα της άθλησης γίνεται ακόμα περισσότερο εμπόρευμα προς πώληση μόνο για όσους έχουν το αντίτιμο. Τα σωματεία αναγκάζονται να  λειτουργήσουν ως επιχειρήσεις, ενισχύοντας την  ανταποδοτική τους λειτουργία, με τραγικό επακόλουθο να «ξεπουλάνε» τα σύμβολά τους, τις φανέλες τους και όχι μόνο, σε επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για να εξυπηρετούν αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα.
Αθλητισμός και φυσική αγωγή είναι ζωτική ανάγκη και δικαίωμα για όλους μας. Πρέπει να διεκδικηθεί σήμερα, με μαζικούς όρους, αυτό το δικαίωμα. Διαφορετικά οι συνέπειες τα επόμενα χρόνια θα είναι τραγικές στην επιδείνωση υγείας και ποιότητα ζωής, που σχετίζονται με την απουσία άσκησης από την πιο μικρή ηλικία.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ καλεί την Διοίκηση του ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ να απορρίψει την «χορηγία» της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.
Παράλληλα καλεί τον λαό της Καλαμαριάς να συντονίσει την πάλη του δυναμώνοντας  το εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα βάλει στο επίκεντρο των διεκδικήσεών του  την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού για παιδεία, υγεία, άθληση, κοινωνικές παροχές, για αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας (όπως και του ορυκτού πλούτου) σε όφελός του και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: