2/11/13

Γ.ΓΚΙΟΚΑΣ Ο λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά!!

ΚΚΕ: Άρωμα προβοκάτσιας έχει η δολοφονική ενέργεια



«Εμείς ως Κόμμα καταδικάσαμε το συγκεκριμένο γεγονός, τη δολοφονική δηλαδή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι αυτή η ενέργεια δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά και για τους στόχους και για τα κίνητρα που εξυπηρετεί και από ποια κέντρα -σε τελική ανάλυση- εκπορεύεται», δήλωσε ο Γ. Γκιόκας, μέλος της Κ.Ε. και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε υποθέσεις, ούτε να μπούμε σε σενάρια. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, όμως θέτουμε ορισμένα ερωτήματα, που κατά τη γνώμη μας είναι εύλογα», είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9,89”.

Όπως επεσήμανε, η επίθεση πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου γίνεται μία προσπάθεια να οργανωθεί -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- η αντίσταση, «οι αγώνες του λαού μας, ενάντια σε μία πολιτική που γίνεται όλο και πιο σκληρή» και έφερε ως παράδειγμα την απεργία της επόμενης εβδομάδας. Παράλληλα, τόνισε πως η επίθεση γίνεται σε μία περίοδο, όπου γίνεται προσπάθεια, επίσης, «να απομονωθεί με μαζικούς όρους -με μαζικούς όρους και το τονίζω- η ναζιστική Χρυσή Αυγή» για να καταλήξει:

«Ο καθένας λοιπόν μπορεί να καταλάβει κατά τη γνώμη μας, ότι τέτοιου είδους ενέργειες, που έχουν άρωμα προβοκάτσιας, υπονομεύουν αυτόν τον αγώνα και αυτή την προσπάθεια. Δηλαδή αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν κλίμα φόβου και διευκολύνουν αντικειμενικά όσους επιδιώκουν να επαναφέρουν θεωρίες, τσουβαλιάζοντας και την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, τις προβοκάτσιες, με την πάλη του λαϊκού κινήματος. Και εδώ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, σαν την χθεσινή, καμία σχέση δεν έχουν με την πάλη του λαού, με την πάλη του λαϊκού κινήματος, ούτε με το λαϊκό αίσθημα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής».

Εκφράζοντας τη θέση του ΚΚΕ, είπε πως αυτές οι ενέργειες υπηρετούν άλλους στόχους και ο λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά. «Να μην περάσει ούτε κλίμα φόβου ούτε κλίμα τρομοκρατίας. Να μην αδυνατίσει κι ο αγώνας αν θέλετε για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, αλλά και να αντιμετωπιστούν όλοι όσοι πιθανόν θελήσουν να αξιοποιήσουν τέτοιου είδους ενέργειες, προκειμένου να πλήξουν, να συκοφαντήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα. Αυτό σε αυτή τη φάση έχει σημασία», είπε.