27/11/13

Με απόλυση απειλούνται χιλιάδες σχολικοί φύλακες


Απόλυση έρχεται για τη μεγάλη πλειοψηφία των 2.234 σχολικών φυλάκων που εντάχθηκαν σε καθεστώς «διαθεσιμότητας» στις 23/7/2013. Αυτό προκύπτει από όσα φέρεται να είπε ο γγ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Στεφάνου σε αντιπροσωπεία τους, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ουσιαστικά, επανέλαβε όσα τους είχε πει παλαιότερα ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. Δηλαδή, ότι μετά τις 23/3/2014, οπότε παρέρχεται το οκτάμηνο της «διαθεσιμότητας», μόνο λίγοι από αυτούς θα ξαναπιάσουν δουλειά στο Δημόσιο ως τραυματιοφορείς ή υπάλληλοι στα σωφρονιστικά καταστήματα. Η μεγάλη πλειοψηφία θα γεμίσει τις «δεξαμενές» των 11.000 απολύσεων του 2014, που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση - τρόικα.
Χτες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «κινητικότητας» στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Οι περισσότεροι θα απορροφηθούν σε ΕΛ.ΑΣ. και φυλακές.
Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ