Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΚΟ κεντρικής Μακεδονίας για την πρόταση διάλυσης του ΓΣ ΗρακλήςΑνακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σχετικά με την πρόταση διάλυσης του ΓΣ Ηρακλής.
Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συζητήθηκε αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για διάλυση του ΓΣ Ηρακλής λόγω ατασθαλιών που βρέθηκαν στα οικονομικά του.
Ο ΓΣ Ηρακλής αποτελεί ένα από τα ιστορικά αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης. Μέσα από τις γραμμές του, στα παραπάνω από 100 χρόνια ύπαρξής του, αθλήθηκαν και αθλούνται χιλιάδες νέοι και νέες σε διάφορα αθλήματα (βόλεϊ, μπάσκετ, πόλο, άρση βαρών, ξιφασκία, τζούντο, κολύμβηση κ.α.).
Οι ατασθαλίες που βρέθηκαν μετά από ελέγχους της ΔΟΥ πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες. Η τιμωρία όμως να αφορά τους παράγοντες που δημιούργησαν την απάτη και όχι το σωματείο.
Είναι απαράδεκτη η εισήγηση που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για διάλυση του ΓΣ Ηρακλής και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να προχωρήσει. Ερωτηματικά προκύπτουν και για το μέλλον της υποδομής και της περιουσίας του σωματείου σε περίπτωση διάλυσης (γήπεδα, χώροι άθλησης, εγκαταστάσεις): Αν θα ξεπουληθεί η περιουσία του συλλόγου. Ποιος θα επωφεληθεί από όλα αυτά;
Για άλλη μια φορά βγαίνει στην επιφάνεια η σαπίλα του εμπορευματοποιημένου και επιχειρηματικού αθλητισμού, των παραγόντων και των χορηγών.
Αναγκαία και επίκαιρη είναι η πρόταση του ΚΚΕ για μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό μακριά από παράγοντες, επιχειρηματίες, χορηγούς και εμπορευματοποίηση. Τα ερασιτεχνικά σωματεία να έχουν μόνη πηγή εσόδων τον κρατικό προϋπολογισμό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: