30/11/13

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Ούτε σταγόνα πετρέλαιο για θέρμανση


ΠΑΣΕΒΕ Γραμματεία Θεσσαλονίκης


Με  επιστολή προς τις Σχολές και τα Τμήματα του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ιδρύματος πληροφορεί σπουδαστές και καθηγητές ότι θα κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες αφού για το χειμώνα αυτόν θα πρέπει να ξεχάσουν το πετρέλαιο.
Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής πρόεδρος του ιδρύματος στην επιστολή του αναφέρει:
«Παρ' όλες τις ενέργειες του ΑΤΕΙΘ προς όλους τους αρμόδιους φορείς δεν προβλέπεται επιτυχής κατάληξη εντός της προσεχούς χειμερινής περιόδου της διαδικασίας προμήθειας καυσίμων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των Συνελεύσεων των Τμημάτων θα πρέπει να μεριμνήσετε για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας,
με ταυτόχρονη διασφάλιση των αποδεκτών συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των φοιτητών, συνεκτιμώντας κατά περίπτωση τις ισχύουσες καιρικές συνθήκες».

Με άλλα λόγια, προκειμένου οι εκπαιδευτικές διαδικασίες όπως αναφέρεται στην επιστολή να γίνονται σε αίθουσες με θέρμανση θα πρέπει να μεριμνούν(;)  οι καθηγητές, συνεκτιμώντας μάλιστα ...τον καιρό της κάθε μέρας. Η έλλειψη θέρμανσης αφορά και την εστία του ΤΕΙ στην οποία διαμένουν πάνω από 200 σπουδαστές.
Καθηγητές του ιδρύματος σχολιάζουν ότι επίσης κλήθηκαν να «μεριμνήσουν μόνοι τους» και για τη διδασκαλία των μαθημάτων, λόγω της πλήρους απουσίας φέτος έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, που τα προηγούμενα χρόνια κάλυπτε μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Το πρόβλημα συμπληρώνεται με το σοβαρό ενδεχόμενο να διακοπεί και η σίτιση καθώς τα σχετικά  κονδύλια επαρκούν για 15 μέρες! 
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ διοργανώνουν κινητοποίηση τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη, στις 9 π.μ.  στο κτίριο Διοίκησης. Επίσης για αυτά τα θέματα θα συνεδριάσει εκτάκτως και το Συμβούλιο του ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι για το πρόβλημα υποχρηματοδότησης του ΤΕΙ, το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας.