Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
΄΄ Η ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77 (Ε.Κ.Θ.)  Τ.Κ. 54631   Θεσσαλονίκη    Τηλ: 2310 237694

Δευτέρα 25 Νοέμβρη 2013


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

     Η Κυβέρνηση βάζει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο τη δημόσια υγεία αποδυναμώνοντας οικονομικά, τεχνολογικά και από έμψυχο υλικό ότι έχει απομείνει στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. συνεχίζει τις άγριες περικοπές σε Κοινωνική Ασφάλιση και δημόσια υγεία.     
     Προχωράνε οι σχεδιασμοί της για τον ΕΟΠΥΥ που θα φέρουν σε ακόμα χειρότερη μοίρα τους χιλιάδες ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους στον Οργανισμό.
     Η Διοίκηση του Σωματείου μας εκφράζει τη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα  γιατρών και εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.
     Μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε αυτή τη δυσοίωνη κατάσταση ώστε:
·        Να μη συγχωνευθεί και καταργηθεί καμία μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ, κανένα κέντρο υγείας, κανένα νοσοκομείο.
·        Να μη βγει σε διαθεσιμότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
·        Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε μόνιμες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
·        Να υπάρξει ενιαίο, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με ταυτόχρονη κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των πληρωμών των ασθενών.
·        Να διασφαλιστεί Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑμεΑ, ανέργους, εργαζομένους με προσωρινή απασχόληση σε όλη την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
·        Να υπάρξει πλήρη και σταθερή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και όλων των άλλων δομών και βαθμίδων της υγείας.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», βρίσκεται σ’ αυτή τη κατεύθυνση και καθημερινά αναπτύσσει δράσεις για τον σκοπό αυτόν.

Το Δ.Σ.
   


Δεν υπάρχουν σχόλια: