8/11/13

Γιατί οι εργαζόμενοι τους στρέφουν την πλάτη

Γιατί οι εργαζόμενοι τους στρέφουν την πλάτη

by faros

Στα τοπικά κανάλια, στην προχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, ... παραπονέθηκε γιατί δεν ήρθαν στην συγκέντρωση του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι !

Μάλιστα, είχε και το θράσος να ... καταγγείλει το ΠΑΜΕ.

Επίσης, σε ανακοίνωση του ΕΚΑ, που μετέδωσαν τοπικά μέσα, εκτός από την αείθη επίθεση στο ΠΑΜΕ, "έπιασαν" στο στόμα τους και το ... ΚΚΕ !!!

Χωρίς, φυσικά, να πουν λέξη για την ταμπακιέρα !

Απάντηση στην πλειοψηφία του ΕΚΑ και προσωπικά στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, δίνει με Ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Διαβάστε ...


Η διοίκηση του εργατικού κέντρου σηκώνει σκόνη για να κρύψει τις πομπές του! Αντί να απαντήσει στις καταγγελίες του ΠΑΜΕ καταφεύγει στον αντικομουνισμό. Σ΄ότι αφορά τον «902» το ΚΚΕ έχει δώσει απάντηση.
Επαναλαμβάνουμε το εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του εργατικού κέντρου ΔΕΝ συνεδρίασε καν μπροστά στην απεργία! Για εμάς αυτό δεν είναι κάτι καινούριο αφού έχουμε πλήρη εικόνα και συναίσθηση για το ρόλο αυτών των ηγεσιών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι απεργίες δεν οργανώνονται από τις τηλεοράσεις,  ούτε με e-mail και fax όπως συνηθίζεται. Τους εργαζόμενους δεν τους ενδιαφέρει καθόλου για τις ώρες που κάθεστε στα γραφεία σας κάθε πρωί όπως πολύ «χρήσιμα» μας ενημερώσατε.  
Ας τελειώνουν τα ψέματα.
Σε ποιο χώρο δουλειάς πήγε η διοίκηση για να οργανώσει την απεργία;
Που ήταν στις απολύσεις όλο αυτό τον καιρό;
Πότε πήγε τελευταία φορά στη βιομηχανική περιοχή;
Πότε περιόδευσε στα ξενοδοχεία, τις καφετέριες και αλλού;
Σε πιο χώρο βοηθήσατε τους εργαζόμενους να απεργήσουν τη μέρα της απεργίας με την παρουσίας σας;
Πότε ασχολήθηκε με το θέμα των ανέργων, πότε πήγε έστω και μια φορά στον ΟΑΕΔ;
Για το τι κάνανε την Κυριακή 3 Νοέμβρη, ημέρα απεργίας για το θέμα της Κυριακής αργίας, ούτε λόγος. Μάλλον θα είχανε ρεπό…
Η εμπειρία από τα έργα του κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι τεράστια τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή μας. Τσάκισαν κάθε έννοια συνδικαλισμού, μετέτρεψαν το Εργατικό Κέντρο σε δουλεμπορικό γραφείο, διέλυσαν τα σωματεία, με αποτέλεσμα το εργατικό κίνημα να είναι απροετοίμαστο στην επίθεση που δέχεται. Απροετοίμαστο και οργανωτικά και πολιτικά.
Ας πούμε και κάτι ακόμα. Μόνο τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων   να συμμετείχαν στη συγκέντρωση, θα ήταν αρκετοί. Ούτε οι ίδιοι που είναι και στις ίδιες παρατάξεις δε μπορούν να οργανωθούν. Ας αφήσουν τα περί διάσπασης.
Όσο και αν δυσκολεύονται να το καταλάβουν, οι κύριοι της διοίκησης, το Π.Α.ΜΕ είναι κινηματικός πόλος, συσπείρωση σωματείων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και μεμονωμένων συνδικαλιστών που καταλαβαίνουν πως χρειάζεται άλλου είδους εργατικό κίνημα. Εργατικό κίνημα με ζωντανά σωματεία, οργανωτές της πάλης, με πλαίσιο αιτημάτων που θα εκφράζει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους.
Εργαζόμενε, εργαζόμενη
Έχεις εμπειρία, αξιοποίησέ την. Οι συνδικαλιστές αυτοί τόσα χρόνια ήταν και συνεχίζουν να είναι το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων. Ποτέ δεν εξέφρασαν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Όταν αναγκάζονταν να εμφανιστούν το έκαναν για τα μάτια του κόσμου και κάτω από την πίεση των εργαζομένων με στόχο να στείλουν  τον κόσμο σπίτι του.
Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος πάει χέρι χέρι με το ξεπέρασμα αυτών των ηγεσιών, με την οργάνωση από τα κάτω των εργαζομένων, στα σωματεία, με γενικές συνελεύσεις, ταξική αλληλεγγύη, οργάνωση, πείσμα και αντοχή. Με τη συσπείρωση στο Π.Α.ΜΕ.
Έχουμε τη δύναμη, την φοβούνται, την υπολογίζουν.

Σημείωση μπλογκ: Βέβαια, να πούμε και το εξής: Έλαμψαν διά της απουσίας τους, μάλλον επειδή ακολουθούν κατά ... πόδας την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, μιας και που και στην Αλεξανδρούπολη ... έβρεξε !!!