Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία των νεοσύλλεκτων φαντάρων του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού


Από τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη έως την Πέμπτη 14 Νοέμβρη, το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) Θήβας υποδέχτηκε εκατοντάδες νεοσύλλεκτους. Τους νεοσύλλεκτους περίμενε μια «πιλοτική» έκπληξη. Σε ολόκληρο το στρατόπεδο λειτουργούν ιδιωτικά κυλικεία με ισχύ από την ΣΤ ΕΣΣΟ 2013 και πιλοτικά για το ΚΕΠΒ. Η λειτουργία των ιδιωτικών κυλικείων συνοδεύτηκε από το κλείσιμο όλων των ΚΨΜ και των αυτόματων πωλητών χαμηλών τιμών. Μοναδική πηγή τροφοδοσίας αποτελεί το ιδιωτικό κυλικείο γνωστής αλυσίδας που δραστηριοποιείται στον τομέα του επισιτισμού. Σύμφωνα μάλιστα με τις υποδείξεις του υπουργείου, ο διαγωνισμός γίνεται με βάση την πλειοδότηση στο ενοίκιο και όχι τη μειοδότηση στις τιμές. Όπως είναι εμφανές, οι τιμές σε τίποτα δε θυμίζουν ΚΨΜ: Καφές 1,50 ευρώ, κρουασάν 1,20 ευρώ κτλ.
Όπως τονίζουν στην καταγγελία τους οι νεοσύλλεκτοι: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι ίδιες πολιτικές που αφαιμάζουν τις οικογένειές μας, με φοροεπιδρομές, μειώσεις μισθών, περικοπές σε υγεία, εκπαίδευση κτλ, τώρα βάζουν στο στόχαστρο και τους φαντάρους. Όλοι γνωρίζουν πως το "πιλοτικά" σημαίνει ότι το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί παντού. Το "αν πετύχει τους στόχους του", σημαίνει αν εξασφαλίσει την προσδοκώμενη κερδοφορία για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Την ίδια ώρα οι περικοπές έχουν χτυπήσει την ένδυση και τα υλικά για καθαριότητα των φαντάρων (χαρακτηριστικά υπήρχαν πουλόβερ που προμήθευσαν κατασκευής από το 1994).
Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους φαντάρους που απαιτούν να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματά τους. Τόσο για προβλήματα που προκύπτουν από τις περικοπές όσο και από την ιδιωτικοποίηση του ΚΨΜ. Τα ΚΨΜ υπήρχαν πάντα και λειτουργούσαν με ευθύνη των μονάδων, με στόχο την εξασφάλιση της παροχής φθηνών προϊόντων στους φαντάρους. Η ιδιωτικοποίηση αναγκάζει τους φαντάρους από φτωχές - λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν πανάκριβα. Υπάρχει άμεση ανάγκη για πληρέστερα και επαρκή γεύματα για όλους τους φαντάρους, καμία εμπλοκή ιδιώτη στη σίτιση των φαντάρων, φθηνές τιμές στα ΚΨΜ για όλους τους φαντάρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: