17/11/13

Ο … άγνωστος πόλεμος, που συνεχίζεται


Ο … άγνωστος πόλεμος, που συνεχίζεται

Όσοι πίστευαν ότι η αρχή του "κακού" ήταν ο Καντάφι, μάλλον να αναθεωρήσουν το πιστεύω τους αυτό.

Με την έκφραση "κακό", εννοώ τον εμφύλιο στη Λιβύη και όχι το καθεστώς του δικτάτορα Καντάφι, το οποίο είναι για μια άλλη ιστορία.

Τόσα χρόνια μετά την ... ευτυχή έκβαση αυτού του εμφυλίου, με την ... ευγενική συνδρομή των απανταχού "ειρηνόφιλων" ιμπεριαλιστών, όπως οι ΕΠΑ κι η Ε.Ε., που έληξε με την δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι και των συγγενών και φίλων του, από ότι φαίνεται, ο εμφύλιος καλά κρατεί !

Σε λουτρό αίματος με τουλάχιστον 32 νεκρούς και 400 τραυματίες εξελίχθηκε διαδήλωση στη λιβυκή πρωτεύουσα με βασικό αίτημα την άμεση διάλυση όλων των ένοπλων οργανώσεων που λυμαίνονται τη χώρα μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση πριν 2 χρόνια και διεκδικούν και τον ενεργειακό της πλούτο.

Κατά το ειδησεογραφικό πρακτορείο LANA, οι διαδηλωτές ήταν άοπλοι και βάδισαν προς την έδρα μίας εκ των παραστρατιωτικών οργανώσεων. Εκεί σημειώθηκαν συγκρούσεις και οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ.

Το μακελειό σημειώθηκε ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη καταλήψεις από ενόπλους διαφόρων οργανώσεων στις περισσότερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός  - ιμπεριαλισμός !

Πόλεμος, δυστυχία, νεκροί και τραυματίες ...

 

Αναδημοσίευση από

Ο … άγνωστος πόλεμος, που συνεχίζεται

by faros