Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Επίσχεση εργασίας οι εργαστηριακοί γιατροί

                                             


Βίντεο !!!http://www.youtube.com/watch?v=UZbxZs51oyY&feature=em-uploademail


Επίσχεση εργασίας οι εργαστηριακοί γιατροί

Μετά από την ανένδοτη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την εφαρμογή των μέτρων εξαθλίωσης του έργου των ιδιωτικών εργαστηριακών μονάδων, οι αντίστοιχοι συνδικαλιστικοί φορείς (ΠΟΣΙΠΥ, ΠΑΣΙΔΙΚ) αποφάσισαν ομόφωνα την επίσχεση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ επί αόριστο. Η κινητοποίηση αυτή κατέστη αναγκαία λόγω της αδιάλλακτης στάσης της πολιτείας για παράνομη επιβολή αυθαίρετων υποτιμολογήσεων και πολλαπλών κουρεμάτων των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσον αφορά τις εργαστηριακές εξετάσεις. Ο κλειστός ανεπαρκής προϋπολογισμός για την εξυπηρέτηση των πολιτών αντιστοιχεί σε λιγότερο από 30 ευρώ ανά ασφαλισμένο ετησίως. Οι ιδιωτικές εργαστηριακές μονάδες εργάζονται σε καθεστώς οικονομικής εξαθλίωσης. Ζητείται, από τους γιατρούς, η κατανόηση των ασφαλισμένων για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία τους, καθώς η σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και η αποδόμηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του δημoσίου και ιδιωτικού τομέα θα φέρει καίριο πλήγμα στη διασφάλιση της αξιοπι...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ : «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου. ΤΟΤΕ και ΣΗΜΕΡΑ».
Λαός οργανωμένος, σωστά προσανατολισμένος, μπορεί να επιβάλει λύσεις για δικό του όφελος, απέναντι σε κάθε μορφή διακυβέρνησης των κεφαλαιοκρατών, ακόμα και στην πιο ακραία της, τον φασισμό.
Συμπληρώνονται φέτος σαράντα χρόνια που το Νοέμβρη του 1973, μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, χιλιάδες φοιτητές και εργάτες αναμετρήθηκαν θαρραλέα με τη δικτατορία.
Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ένα τυχαίο ξέσπασμα.
Ήταν μια πραγματική εξέγερση, γιατί η νεολαία και ο λαός ήταν μαζί στον αγώνα. Τα συνθήματα - αιτήματα που κυριάρχησαν: "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική ανεξαρτησία - Έξω οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ", δεν αμφισβήτησαν μόνο την καταπίεση και την τρομοκρατία της χούντας, μα αποκάλυψαν τα στηρίγματα και τον επικίνδυνο ρόλο της για το λαό μας και την Κύπρο.
Ήταν μια εξέγερση που πρόβαλε και απαίτησε μια άλλη πορεία για τη χώρα μας, από αυτή που επιδίωκε το μεγάλο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές κι οι εδώ υπηρέτες τους.
Διεκδίκησε ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που σήμερα ζούμε.
Στο Πολυτεχνείο βρήκαν τη συνέχειά τους οι προηγούμενοι αδικαίωτοι αγώνες του λαού μας.
Η θρυλική αντίσταση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Των χιλιάδων νεκρών, εκτελεσμένων, φυλακισμένων και εξόριστων, για το δίκιο, την ανεξαρτησία, για το σοσιαλισμό.
Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο της αντίστασης, της πάλης και της ελπίδας. Εμπνέει και καλεί στο δρόμο του αγώνα όσους θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Φοβίζει όλους αυτούς που υπηρετούν το άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης, την εξάρτηση, τη συντήρηση.
Σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, το μήνυμά του είναι όσο ποτέ άλλοτε αδικαίωτο και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο.
Σήμερα οι επιπτώσεις της κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, σε καθημερινή βάση, είναι εμφανείς και δυσβάστακτες.
Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια και στην Παιδεία συνεχίζεται και είναι φανερό ότι θα ενταθεί.
Ειδικότερα στο σχολείο ξεδιπλώνεται μια βαθιά ταξική και αντιδραστική επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των παιδιών της λαϊκής τάξης και της εργατικής οικογένειες.
Σήμερα που η αστική άρχουσα τάξη εκμεταλλευόμενη τα κενά και τα αδιέξοδα που ουσιαστικά «βιώνουν» οι νέοι μας και περισσότερο οι μαθητές το Πολυτεχνείο συμβολίζει αυτό που ακριβώς φοβούνται αυτοί που κυβερνούν τον τόπο χρόνια τώρα.
Οτι ο λαός μπορεί να οργανωθεί και ξεφεύγοντας από τη μοιρολατρία να παλέψει, να επιβάλει άλλες λύσεις προς όφελός του.
Το Πολυτεχνείο μάς καλεί να πούμε ΟΧΙ στα συντηρητικά πρότυπα ζωής του ατομικισμού και της ιδιοτέλειας, του συμβιβασμού και της αδιαφορίας. Μας θέλει Ανυπότακτους στο δρόμο των αγώνων, για όλα όσα μας ανήκουν ενάντια σ' όλους αυτούς που μας τα στερούν. Μας καλεί στην αντεπίθεση για να νικήσει. Για να νικήσουν οι αγώνες.
Καλούμε πρώτα και κύρια την νεολαία της Ηλιούπολης, εργαζόμενη, μαθητική, τους σπουδαστές των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ,ΟΑΕΔ τους Εργαζόμενους γονείς, τους καθηγητές, να συμμετέχουν στην εκδήλωση και να διατρανώσουμε ότι το Πολυτεχνείο ήταν άλλη μια απόδειξη πως όταν η νεολαία συμπαρατάσσεται και αγωνίζεται με το εργατικό κίνημα τον εργαζόμενο λαό, μπορεί να μεγαλουργεί.
Σήμερα που τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα αιτήματα και ο προσανατολισμός τους, γίνονται πιο επιτακτικά για τη λύση τους ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, είναι ο δρόμος της ανειρήνευτης πάλης με την πολιτική της υποτέλειας και του συμβιβασμού, όπου μας καλούν οι κλέφτες των ονείρων και των δικαιωμάτων μας.
Όλοι στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Ειδικού Σχολείου Ύδρας 2 στις 7μμ
Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη 2013
Την εκδήλωση επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν οι καθηγητές και μαθητές του Λαϊκού φροντιστηρίου.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Στεφ. Σαράφη 40 Ηλιούπολη Τηλ - Φαξ - 2109711367 Email  leilioupolis@yahoo.gr
- See more at: http://www.ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1.html#sthash.HTjHwaLJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: