20/11/13

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΕΕΠ: Καταγγέλλει την παράνομη διακίνηση προϊόντων από την «Coca Cola 3Ε»

Τη συνέχιση της απεργίας τους ως τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη των 33 άδικα απολυμένων εργαζομένων.
Εν τω μεταξύ το μηχανισμό που έχει στήσει η εργοδοσία της «Coca Cola» για να αντιμετωπίσει την απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται από 1η Οκτώβρη, καταγγέλλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών.
Όπως σημειώνει, «η μεταφορά των προϊόντων γίνεται από άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας, είτε από τη νότια Ελλάδα, είτε από τη Βουλγαρία, με μεγάλα επικαθήμενα φορτηγά (τράμπες) για να καταλήξουν μέσα από ένα ευκαιριακό δίκτυο διανομής που έστησε η "Coca Cola" κατά τη διάρκεια της απεργίας στην αγορά.
Η διαδικασία για τη διανομή των προϊόντων με αυτόν τον τρόπο γίνεται κάθε μέρα και οι ιδιοκτήτες δεκάδων Δημόσιας Χρήσης φορτηγών παραβιάζουν τη νομοθεσία για λογαριασμό της "Coca Cola 3Ε", εφόσον τα παραστατικά τους δεν πληρούν τις στοιχειώδεις φορολογικές προϋποθέσεις.
Συστηματικά διακινούνται προϊόντα από φορτηγά, των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας δε συμπίπτει με τον αναγραφόμενο στα παραστατικά, του οποίου η ημερομηνία δε συμπίπτει με την ημερομηνία παράδοσης».