2/12/13

Ένταση της αντεργατικής επίθεσης προμηνύει ο υπουργός Εργασίας


Την ένταση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας από το βήμα της εκδήλωσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε προσηλωμένοι στη συνέχιση και εμπέδωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής».
Ο Γιάννης Βρούτσης  σημείωσε ότι «σχεδιάζεται επιπλέον μείωση των εργοδοτικών εισφορών για άλλες 3,9 μονάδες ως το 2016», δηλαδή επιπλέον λεφτά που θα λείψουν από τα Ταμεία και θα μεταφραστούν σε νέες περικοπές σε συντάξεις και παροχές.
Με πρόσχημα την ανάκαμψη της οικονομίας ο Γιάννης Βρούτσης ζήτησε «την κοινωνική συνεννόηση, την ενεργό εμπλοκή και συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων σε όλες τις μείζονες μεταρρυθμιστικές αποφάσεις, την ύπαρξη μιας διαρκούς και γόνιμης διαδικασίας κοινωνικού διαλόγου». Γιατί, όπως είπε «ο κοινωνικός διάλογος σε όλα τα επίπεδα και τις πτυχές με τις οποίες εμφανίζεται, η κοινωνική συνεννόηση και συνεργασία, αποτελούν συστατικά μιας σύγχρονης δυναμικής κοινωνίας και οικονομίας». Και βέβαια, δεν παρέλειψε να εκθειάσει το ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, τη γραμμή της κοινωνικής συναίνεσης, των κοινωνικών διαλόγων που είναι ταυτισμένα με την υποχώρηση, το συμβιβασμό, τη μείωση της απαιτητικότητας των εργαζομένων. Χαρακτήρισε τη ΓΣΕΕ, το ΣΕΒ, την ΕΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ και το ΣΕΤΕ «αξιόπιστους συνομιλητές στο πλαίσιο μιας συνεχούς κοινωνικής διαβούλευσης για το σήμερα και το μέλλον της Ελλάδας».