6/12/13

Ανακοίνωση – Καταγγελία – Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας


Ανακοίνωση – Καταγγελία – Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας

Την Πέμπτη, 5/12 πήρε φωτιά σπίτι στην περιοχή της Τούμπας. Έρχεται να προστεθεί στο μαύρο, καθημερινό κατάλογο αντίστοιχων περιστατικών στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα. Κάποια από αυτά συνοδεύονται και με απώλεια ανθρώπινων ζωών. Το σπίτι που κάηκε είχε κομμένο ρεύμα. Η γυναίκα που έμενε εκεί δεν μπορούσε να πληρώνει ηλεκτρικό και προσπαθούσε να έχει φως με κεριά.
Τα συνεχόμενα τραγικά περιστατικά δεν οφείλονται ούτε σε αφέλεια ούτε σε άγνοια, όπως προσπαθούν να πείσουν οι συγκυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους. Αυτά είναι τα μέτρα για να βγουν οι καπιταλιστές από την κρίση. Άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές και οι οικογένειες τους να μην έχουν ούτε τα στοιχειώδη, για να ξαναπάρουν φόρα τα κέρδη τους.
Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα την υποκρισία όσων κάνουν πως κλαίνε και συμπονούνε πάνω από καμμένα σπίτια και φέρετρα, ενώ στηρίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική κυβέρνησης – τρόικας – ΔΝΤ.
Η λύση για το λαό δε θα έρθει από όσους τάζουν να κόβουν «πιο ανθρώπινα και πιο ευαίσθητα» το ρεύμα, να χαρατσώνουν «πιο δίκαια», από όσους θέλουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.
Καλούμε το λαό να οικοδομήσει τη δική του συμμαχία, που θα βάζει απέναντι ό,τι του υπονομεύει την ίδια του τη ζωή. Να πλαισιώσει τα ταξικά σωματεία, τους συλλόγους, τις Λαϊκές Επιτροπές. Να κάνουμε όπλο μας τον αγώνα, την οργάνωση και την αλληλεγγύη.
Να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.
Κανείς μόνος του στην κρίση.
Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας όλο το προηγούμενο διάστημα με μαζικές, αγωνιστικές παρεμβάσεις στη ΔΕΗ και στον ΟΑΣΘ κατόρθωσε να έχει αποτελέσματα σε επανασυνδέσεις ρεύματος, σε διαγραφή προστίμων, σε διακανονισμούς. Έλα να δυναμώσουμε αυτή την πάλη.
Καλούμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αύριο Σάββατο, στις 11:00 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που προετοιμάζει τις νέες πυρκαγιές στη ζωή μας.
Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη, 11/12, στις 10:00 το πρωί, έξω από τη ΔΕΗ της Παπαναστασίου, ενάντια στις διακοπές ρεύματος.
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΜΠΑΣ