5/12/13

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ Συγκέντρωση σήμερα από ΠΑΜΕ και ΜΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ
Συγκέντρωση σήμερα από ΠΑΜΕ και ΜΑΣ
Συγκέντρωση στην πλατεία Γαλοπούλου στην Ξηροκρήνη οργανώνουν, σήμερα, στις 6 το απόγευμα, οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, με αφορμή το θάνατο της 13χρονης μαθήτριας από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.
«Πως αντέχεις να λες καλημέρα;» Οργή στο twitter για το θάνατο της έφηβης από μαγκάλι και τη σύλληψη της μητέρας τηςΚαλούν τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τα σωματεία των εργαζομένων και όλους τους μαζικούς φορείς, συνολικά το λαό της Θεσσαλονίκης, να πάρουν απόφαση συμμετοχής στη συγκέντρωση και να καταδικάσουν την πολιτική κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική που στερεί συνολικά από το λαό και τα παιδιά του τα πιο στοιχειώδη, τη θέρμανση, το ρεύμα, τη στέγη και το ψωμί.
Ο Σύλλογος Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών
Για προδιαγεγραμμένο έγκλημα κάνει λόγο το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, σε ανακοίνωσή του. Σημειώνει ότι «η Σάρα θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Και είναι πολλά τα παιδιά στο δήμο μας, στη γειτονιά μας, στο σχολείο μας, στην οικοδομή μας, που ζουν σε ένα κρύο σπίτι χωρίς ρεύμα, που πηγαινοέρχονται στο σχολείο νηστικά».
Καταγγέλλει την πολιτική των κυβερνήσεων που καταδίκασε 2 εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία, 600.000 παιδιά στον υποσιτισμό, που στερεί από τις λαϊκές οικογένειες τη θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα και το φαΐ, το δικαίωμα στην εργασία και ρίχνει τα παιδιά τους στον καιάδα.
«Να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα από αυτή τη βάρβαρη για το λαό πολιτική. Κανένας μόνος του στην κρίση. Οργάνωση, αλληλεγγύη, αγώνας», τονίζει.