5/12/13

Έκοψαν το ρεύμα σε ανάπηρη Η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης μετέβησαν στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, επιτυγχάνοντας την επανασύνδεση του



Χωρίς ρεύμα έμεινε μια χήρα με 87% αναπηρία στην Ξάνθη, καθώς αδυνατούσε να φανεί συνεπής στον διακανονισμό που είχε κάνει για την αποπληρωμή των οφειλών της προς τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα να της κατεβάσουν τους διακόπτες.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, που έχει συσταθεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό, παρουσιάζοντας πλήθος αντίστοιχων ενεργειών και μέλη αυτής μαζί με την άνεργη κόρη της μετέβησαν στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, επιτυγχάνοντας, έστω και προσωρινά, την επανασύνδεση του ρεύματος.Όπως έγινε γνωστό, τον περασμένο Απρίλιο η οικογένεια προχώρησε σε έναν διακανονισμό, καταβάλλοντας αρχικά ένα ποσό, ενώ κάθε μήνα κατέβαλε τμηματικά το υπόλοιπο της οφειλής.Ωστόσο λόγω του ότι καθυστερούσε δραματικά η επανεξέταση της ανάπηρης μητέρας από τις επιτροπές του ΙΚΑ, η σύνταξη αναπηρίας που λάμβανε, διεκόπη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φανεί συνεπής στην καταβολή των δόσεων. 
Διακοπή και σε χήρα με τρία παιδιά 
Στο σκοτάδι όμως βυθίστηκε και μια ακόμη οικογένεια, μιας χήρας με τρία ορφανά παιδιά στη Γενισέα, η οποία αν και είχε ενταχθεί και αυτή σε διακανονισμό δεν μπόρεσε να αποπληρώσει δυο λογαριασμούς, με αποτέλεσμα το ρεύμα και σε αυτή την περίπτωση να κοπεί. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες για την ίδια οικογένεια είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση ακόμη και ο ίδιος ο Δήμος Αβδήρων, στον οποίο υπάγεται, ώστε να μπορεί να έχει ρεύμα. Δεν πρόκειται για περιπτώσεις μεμονωμένες, όπως εξηγεί ο κ. Γιώργος Κολλάρος επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ξάνθης, καθώς σε καθημερινή βάση η Λαϊκή Επιτροπή δέχεται αντίστοιχες καταγγελίες από πολίτες, που βυθίζονται στο σκοτάδι ή αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ, ζητώντας βοήθεια. Μάλιστα, ήδη υπάρχουν και οι πρώτες κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς ακόμη και πρώτης κατοικίας, από πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και έχουν απευθυνθεί στη Λαϊκή Επιτροπή αναζητώντας προστασία. 

Ευχαριστούμε την Πηγή: thrakitoday.com