17/1/14

Επιμένει στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας η κυβέρνηση


Φωτογραφία από τη συνάντηση
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας το οποίο θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τους όρους και τις προϋποθέσεις παροχής των υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας του λαού.
Τρίμηνη, τουλάχιστον, αναβολή στην κατάθεση του νομοσχεδίου και επιμέρους ρυθμίσεις όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των ήδη υπηρετούντων γιατρών ζήτησαν οι εκπρόσωποι των γιατρών κατά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας με αντιπροσωπείες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε στην κατάθεση του νομοσχεδίου με βασικές διατάξεις και υποστήριξε ότι μπορεί να γίνουν τροποποιήσεις σε επιμέρους θέματα στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.
Η πολιτική συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών της ΠΦΥ προκύπτει και από τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός Εργασίας στη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ, όπου συζητήθηκε η λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι θα νομοθετηθεί η αυτόνομη λειτουργία των ΚΕΠΑ, που θα στελεχωθεί απ' τους 1.900 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που θα περάσουν στο νέο φορέα της ΠΦΥ. Δηλαδή, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα μείνουν 1.900 -απ' τους 5.000 γιατρούς που έχει σήμερα ο ΕΟΠΥΥ.
Εν τω μεταξύ η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται μέχρι τις 24 Γενάρη. Την ερχόμενη Τρίτη, ο ΣΕΥΠ Αττικής του ΕΟΠΥΥ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνέλευση στο «Τιτάνια», στις 10.30 το πρωί.