Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Να γίνει υπόθεση όλων ο αγώνας στην «Coca-Cola»
Κάλεσμα σε σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους να πάρουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης


Κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες για να εκφράσουν αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «Coca-Cola» και στον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στην τελευταία συνεδρίασή της, συζήτησε τις εξελίξεις και την πορεία του αγώνα των εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρεία "Coca-Cola", στη Θεσσαλονίκη και στο Βόλο. Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον ανυποχώρητο, ηρωικό, πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της "Coca-Cola", την απαράμιλλη αντοχή των απεργών μέσα σε συνθήκες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας (με δικαστήρια, διώξεις εργαζομένων, εκβιασμούς κ.λπ.).
Ο αγώνας αυτός έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζομένων στην "Coca-Cola", αλλά ολόκληρου του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης. Είναι αγώνας ενάντια σε διεθνές μονοπώλιο - σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης. Διεξάγεται μέσα στο χώρο δουλειάς, στον τόπο που γεννιέται η εκμετάλλευση, κόντρα σε κορυφαίο εκπρόσωπο των υπεύθυνων για όλα τα δεινά που μαστίζουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία από την πρώτη στιγμή στάθηκαν ενεργά δίπλα στον ηρωικό αγώνα των απεργών της "Coca-Cola".
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να κάνει δική του υπόθεση τον κρίσιμο αυτό αγώνα. Καλεί τα σωματεία, κάθε συνδικαλιστή που σέβεται το ρόλο του, να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για την εκδήλωση μαχητικής αλληλεγγύης στους απεργούς της "Coca-Cola", με κάθε τρόπο.
Με ενημέρωση των μελών τους, με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και ψηφίσματα, με ανακοινώσεις στον Τύπο, με συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, με επισκέψεις εργαζομένων και σωματείων στους απεργούς έξω από το εργοστάσιο της Θέρμης Θεσσαλονίκης, με εκδηλώσεις στο χώρο ή τον κλάδο τους με πρόσκληση απεργών της "Coca-Cola", με συγκεντρώσεις των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές, με οικονομική βοήθεια στον αγώνα των απεργών.
Η πολυεθνική έχει στο πλάι της, συμμάχους, τις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκείνους που υποστηρίζουν ότι αυτή και ο καπιταλισμός μπορεί να αλλάξουν, να γίνουν ανθρώπινοι. Η "Coca-Cola" πρέπει να νιώσει στο πετσί της ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τους απεργούς. Έχει να κάνει με ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας. Η "Coca-Cola" δεν είναι ανίκητη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: