Γ. Πέρρος: «Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης» (ΦΩΤΟ)

Ο Γ. Πέρρος συζητά με τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ
Τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) τέθηκαν στη διάρκεια της περιοδείας στις κεντρικές υπηρεσίες του Οργανισμού, που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.
Ανάμεσά τους, η διαρκής και συστηματική υποχρηματοδότηση σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών, που εκτός από τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους εξαρτημένους, ανοίγει επιπρόσθετα τον δρόμο στους ιδιώτες.
Ορισμένα στοιχεία που παρέθεσαν οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επιβεβαιώνουν με ανάγλυφο τρόπο τα παραπάνω:
- Στο σύνολο των 53 μονάδων υποκατάστασης που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, υπάρχει μόνο μία μονάδα επανένταξης.
- Στο Τμήμα Έρευνας του Οργανισμού εργάζεται μόνο μια υπάλληλος.
- Τουλάχιστον 70 εργαζόμενοι εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς να γνωρίζουν πότε και κυρίως αν θα πληρωθούν.
«Η αιτία του προβλήματος που αντιμετωπίζετε οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ είναι κοινή με την αιτία που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας. Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε τη βαρβαρότητα, τη ζούμε όλοι μας. Το θέμα είναι πώς θα βγούμε από αυτήν. Οι εργαζόμενοι να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη έχοντας στο στόχαστρο αυτούς που έχουν την ευθύνη: Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι κυβερνήσεις τους, η ΕΕ. Μιλούν διάφοροι για τα μνημόνια. Δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, είναι η θέληση των εργοδοτών, των βιομηχάνων, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων», τόνισε ο Γ. Πέρρος.
Υπενθύμισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη «Λευκή Βίβλο», που περιελάμβανε «όλα όσα ζούμε σήμερα, κατάργηση εργασιακών σχέσεων, σταθερού χρόνου δουλειάς, μείωση μισθών, την ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων (Παιδεία, Υγεία, ΔΕΗ κ.ά.) κι έδινε τα πάντα στους ιδιώτες. Ευαγγέλιό τους είναι ο ιδιωτικός τομέας και ήδη το έχουν κάνει πράξη. Τότε έλεγαν ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια...».
Αναφερόμενος στις αιτίες της σημερινής κατάστασης του ΟΚΑΝΑ, υπογράμμισε: «Θέλουν όλες τις δομές που σχετίζονται με την τοξικοεξάρτηση στα νύχια του μεγάλου κεφαλαίου ή να αναγκάσουν τους χρήστες υπηρεσιών να πληρώνουν. Δεν γίνεται να βάλουμε αυτόν που δημιουργεί το πρόβλημα να το λύσει». Και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμβάλουν να γίνει ο αγώνας κατά των ναρκωτικών υπόθεση της εργατικής τάξης, να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης, αλλά και να συμβάλουν στην αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος που σήμερα έχει εκφυλιστεί. «Δεν μπορεί -είπε- ένα συνδικάτο, να είναι υποχείριο των εκάστοτε κυβερνήσεων, της εργοδοσίας. Ως ταξικό εργατικό κίνημα μιλάμε για ανατροπές εκ βάθρων. Όσο τα κλειδιά της οικονομίας τα έχουν τα αφεντικά, οι εργοδότες, τα μεγάλα συμφέροντα, αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν».