19/2/14

3.000 υπάλληλοι της Τοπικής Διοίκησης επιπλέον σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Μάρτη - Έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών



3.000 υπάλληλοι της Τοπικής Διοίκησης θα τεθούν επιπλέον σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Μάρτη, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.


Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία επικαλούνται το σχετικό έγγραφο, η Διεύθυνση Προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 14 Φλεβάρη, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Αναφερόμενο σε στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποκαλύπτει ότι μέχρι τα τέλη Μάρτη έχει υπολογιστεί ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος κινητικότητας εκ των οποίων:
  • 1.500 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • 1.500 δημοτικοί υπάλληλοι θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα έως και 8 μήνες και αναμένεται να τοποθετηθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, το δεύτερο κύμα της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου προβλέπει 12.500 διαθεσιμότητες, καθώς και 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.

ΠΗΓΗ: 902gr.