13/2/14

Το ΠΑΜΕ στο πλευρό των σχολικών φυλάκων



Η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι διοργανώνουν σήμερα και αύριο αυτοκινητοπομπή από την Αλεξανδρούπολη ως την Αθήνα, ενάντια στις απολύσεις που ακολουθούν τη διαθεσιμότητα. Με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μόλις 526 σχολικοί φύλακες σε σύνολο 2.200 που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, ως βοηθοί υγειονομικού προσωπικού.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι θέσεις αυτές ανήκουν στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και αμείβονται με βάση αυτή, πολλοί από τους σχολικούς φύλακες, που θα επανατοποθετηθούν και προηγουμένως ανήκαν στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται. Οσοι δεν επιλεγούν παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, το οποίο λήγει τον επόμενο μήνα και, αν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη, θα πεταχτούν στο δρόμο.



Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζομένους να διεκδικήσουν: 
Να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις. 
Να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία. 
Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες. 
Οχι στην επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ. 
Να αναγνωριστεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν οι σχολικοί φύλακες (πέντε περίπου χρόνια με συμβάσεις).